11.6 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Neverjetno nizkoten izpad Večerove novinarke Klare Širovnik: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”

Na Twitterju smo bili priča naravnost sramotnemu izpadu Večerove “novinarke” Klare Širovnik, ki je potres v Zagrebu izkoristila za politično obračunavanje s predsednikom vlade Janezom Janšo. V situaciji je posredoval kar njegov odgovorni urednik Matija Stepišnik, ki je zadevo sicer sprva skušal pomesti pod preprogo, ko mu to ni uspelo, pa je poskušal še z odvračanjem pozornosti. Nato se je po celem dnevu le uspela oglasiti tudi Širovnikova in sicer s precej nespretnim opravičilom. Hakl je sicer v zadnjem času na koncu z živci, saj bi mu lahko grozil zapor, prav tako pa bi se organi pregona utegnili poglobiti v njegov domnevno sporen prevzem Večera.

 

V nedeljskih zgodnjih jutranjih urah je hrvaško glavno mesto Zagreb sredi hude krize ob izbruhu novega koronavirusa stresel močan potres. Povzročena je bila velika gmotna škoda, prav tako pa je 11 ranjenih, med njimi hudo poškodovana 15-letnica. Medtem, ko je dogajanje pri večini Slovenk in Slovencev vzbudilo sočutje, pa to ne velja za radikalne levičarje, ki so dogajanje hitro izkoristili za politično obračunavanje s svojimi nasprotniki. Takšen je primer “novinarke” iranskega videza Klare Širovnik, ki dela za Večer v lasti rdečega tajkuna Uroša Hakla. Že v jutranjih urah je s svojim sramotnim izpadom razburila uporabnike družbenega omrežja Twitter: “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!”

Hakl je Stepišniku ukazal, da naj se zadeva hitro pomete pod preprogo
Ko se je pričela zavedati svojega sramotnega ravnanja, je sporočilo hitro izbrisala, a bilo je že prepozno, saj so ga opazili številni sledilci. A ker mnogi takšni nesramnosti in aroganci enostavno niso mogli verjeti, jo je državni sekretar dr. Vinko Gorenak vprašal: “Klara Širovnik novinarka Večera prosim povejte podatek drži ali ne. Vidim da naj bi napisali TW ‘Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje’ prosim odgovorite na vprašanje. Matija Stepišnik @novinarSI.” Posredoval je kar odgovorni urednik Matija Stepišnik, ki je zadevo skušal pomesti pod preprogo: “Spoštovani DS, kot sem napisal: V imenu Večera izražam sočutje in solidarnost s Hrvaško, Zagrebom v trenutkih, ko jih je poleg koronavirusa prizadel še potres. Obenem polna podpora hrvaškim novinarskim kolegom, katerih vloga je v dvojni nesreči izjemno pomembna. Držite se!”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine