9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Nevednost ali laži? Meščeva Levica pod vprašaj postavila obstoj zasebnih vrtcev s krivičnim amandmajem na interventni zakon!

Na nas se je obrnil vir, ki želi ostati anonimen, in opozoril na krivico, ki se je zgodila zasebnim vrtcem zaradi amandmaja skrajne Levice na 42. člen zakona o interventnih ukrepih, po katerem bodo vrtci obravnavani kot podjetja, pa čeprav so neprofitni zavodi. Za komentar smo se obrnili na Tajo Steblovnik, predsednico Združenja zasebnih vrtcev Slovenije, ki meni, da je amandma Levice na 42. člen novega Interventnega zakona pokazal izjemno žalostno sliko nepoznavanja zakonodaje in razmer s strani poslancev Levice. Njihove izjave ocenjuje kot popolnoma nedopustne, pri čemer ni jasno, ali gre za nevednost ali laži.

 

Na nas se je obrnil anonimni vir, ki opozarja na krivico, ki se je zgodila zasebnim vrtcem zaradi amandmaja skrajne Levice na 42. člen zakona o interventnih ukrepih. Ravnanje Levice gre tokrat ponovno v največjo škodo otrok in njihovih staršev. Ko je zaradi epidemije novega koronavirusa prišlo do zaprtja in s tem vprašanja, kdo bo to financiral, se je zataknilo. Zasebnim vrtcem ne pripada takšna pomoč kot javnim, saj so obravnavani kot gospodarstvo.

Bodo morali zasebni vrtci pokrivati plače in vse fiksne stroške vrtca iz svojih žepov?
“Ko vrtec pridobiva status javno veljavnega programa in v času delovanja mora izpolnjevati zakonodajo vzgoje in izobraževanja, ko pa bi moral biti deležen tudi pravic iz te zakonodaje, pa le-ta spada pod gospodarstvo in naj pokrivajo plače in vse fiksne stroške vrtca iz svojih žepov,” opozarja naš vir. Vir se tako sprašuje, ali so otroci in zaposleni v zasebnih vrtcih res drugorazredni državljani. Opozarja še, da ni jasno, kdo bi si po mnenju levičarjev sploh lahko privoščil obratovanje zasebnih vrtcev. Financirati je potrebno namreč vse tisto, kar davkoplačevalci že tako ali tako financiramo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine