12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Nerazumljivo: Kakšna je mati, ki vzgaja svojega otroka v sovraštvu?!

Kdorkoli je bral knjige Harryja Potterja ali pa gledal filme, ki so bili posneti po knjigah ve, da je Mrlakenstein eden najbolj zlobnih likov v zgodbi. Ker je ta za vse čarovnike predstavljal pravi strah in trepet, ne čudi, da si njegovega imena sploh niso upali izgovarjati. Ena izmed skrajnih protestnic je šla tako daleč, da lastno hčerkico uči sovražiti predsednika vlade Janeza Janše – z upodobitvijo Mrlakensteina.

 

Marsikdo, ki si je 13. maja ogledal objavo Ane Mikalvž, je bil upravičeno pretresen. Objavila je namreč fotografije svoje še ne desetletne hčerke, ki riše plakate z upodobitvijo predsednika vlade Janeza Janše kot Mrlakensteina in jih uporablja na protestih. Izraz mladoletne deklice, ki sodeč po izrazu na obrazu uživa med svojim aktivizmom in kopica slik, ki Janšo prikazujejo kot zlobnega lika, pri marsikomu poraja vprašanje, kako je mogoče, da odrasel človek tako močno zastruplja nedolžnega otroka s sovraštvom in političnim aktivizmom.

Mikavževa je bila nad izdelki in političnim aktivizmom še ne desetletne hčerke vidno navdušena. To dobro odraža njena izjava. Zapisala je namreč: “Politični aktivizem pri niti desetih, ki petkovo kolesarjenje razume kot boj proti ‘the real Valdemortu’ in nam je kuhinjsko mizo napolnil z več slikami JJja, kot jih premore sam SDS v svrho rezanja in barvanja, križanja JJ-ja s hudobcem iz Harryja Potterja, je do sedaj prineslo nekaj, kar je še najbolj podobno Smiglu. Absolutno navijam za Evo, zato za namige in kreativno pomoč prosim vse, ki se čutite nagovorjen.”

Glede na to, da smo lahko na protestih videli otroke, vse skupaj niti ne čudi, da jih zlorabljajo za lastno propagando. Naravnost žalostno pa je, da jih poleg tega zastrupljajo s sovraštvom, čeprav bi jih morali učiti sprejemanja in ljubezni.

Podjetje prejelo denar tudi iz proračunskih sredstev 
Človek se vpraša, od kod teologinji Miklavževi tolikšna sovražnost. Še posebej v luči dejstva, da je zaposlena v podjetju KABINET 01 izdelovanje vizualnih komunikacij in izdelkov 01 d.o.o., ki se financira tudi iz proračuna države. Podjetje s sedežem na Dunajski cesti 49 v Ljubljani je v obdobju od leta 2004 do 2020 prejelo javna sredstva v višini 421.874,67 evrov. Največ denarja je dobilo iz naslova Mestne občine Ljubljana. Spletna aplikacija Erar kaže, da je v tem določenem obdobju s strani občine prejela skupno 74.524,41 evrov.

Med največjimi financerji pa je mogoče opaziti še: podjetje Alpina, tovarna obutve, Ministrstvo za obrambo, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o., Narodna in univerzitetna knjižnica, Gimnazija Ledina, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Mednarodni grafični likovni center, Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje in Ministrstvo za infrastrukturo.

Vir: Erar

Foto: Facebook Ana Miklavž

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine