4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Nečloveški odnos Skupnosti socialnih zavodov Slovenije do starejših v domovih: Na vsak način se želijo znebiti obolelih za covid-19

Skupnost socialnih zavodov Slovenije je v ponedeljek, 3. avgusta 2020, izstopila iz delovne skupine za covid-19. Uradno naj bi razlog za izstop bilo dejstvo, da Ministrstvo za delo ni ugodilo njihovi zahtevi po umiku okuženih oskrbovancev socialnovarstvenih zavodov v ustrezne namestitvene zmogljivosti.

 

“Skupnost socialnih zavodov, ki denar dobiva od države in domov za starostnike, z anketo sama od sebe (svojih članov) ugotavlja, kakšne domove imamo in kaj želijo. In to skupaj z Amnesty International. Kot da ne bi vedeli, s čim in kje zadnja leta delajo,” je odločitev o izstopu Skupnosti socialnih zavodov Slovenije iz delovne skupine za covid-19 komentiral odgovorni urednik Siola Peter Jančič.

Pred dnevi je namreč v javnost prišla anketa, ki sta jo skupaj izvedli Amnesty International Slovenije (AIS) in Skupnost socialnih zavodov Slovenije (SSZS), v kateri je kar 97,6 odstotkov vprašanih odgovorilo, da nima na voljo dovolj kadra za vzpostavitev in upravljanje s sivimi in rdečimi conami in hkratno opravljanje “rednega dela”.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine