28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Najbolj eleganten odgovor Jerneju Štromajerju je podal kar predsednik državnega sveta Alojz Kovšca: “Ni lepo, če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom!”

Afera “Vesel božič, umazane svinje” bivšega spornega študentskega funkcionarja in aktualnega državnega sekretarja na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Jernejea Štromajerja ne preneha. Tokrat so na največji komercialni televiziji POP TV hitro poskrbeli, da je Štromajer posipal s pepelom pred celotno slovensko javnostjo. Milo za drago mu je vrnil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca s svojim sporočilom: “Ni lepo če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom.. “.

 

Božična afera “Vesel božič, umazane svinje” še vedno razburja slovensko javnost. Citat iz ene najbolj zabavnih božičnih komedij Sam doma 2 je poskrbel za hudo zgražanje med vsemi slovenskimi verniki, ki jih je neokusna šala državnega sekretarja na šolskem ministrstvu dr. Jerneja Štromajerja globoko prizadela in užalila njihova čustva ob drugem največjem krščanskem prazniku.

“Ni lepo če kdo voščilo nameni le svojim sorodnikom.. “, pa se je odzval predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. V svojem komentarju se je še vprašal, kako bi se počutili vsi tisti ljudje, če bi jih z isto Štromarjevo oznako voščil ob muslimanskih praznikih ali pa 25. maju, ko še danes nekateri slavijo štafeto mladosti kot spomin na jugonostalgične čase. “Vi resno menite da ni nič narobe, če nekdo čivkne “Vesel Božič vam umazanim živalim!” ? Kaj pa če bi čivknil “Vsem umazanim živalim vesel Kurban Bajram!”, ali “Vsem rdečim svinjam čestitam 25. maj!”? Zame so eno, drugo in tretje nesprejemljivo nizkotne fašistične svinjarije!”, se je na resnost neokusne šale odzval Kovšca.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine