9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Na prvem Ljudskem srečanju v Mariboru visoka udeležba in odlično vzdušje članov ter simpatizerjev SLS in NLS

Ob visoki udeležbi in odličnemu vzdušju je v Mariboru potekalo prvo Ljudsko srečanje, na katerem so zbrane nagovorili predsednik SLS Marjan Podobnik, podpredsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič in drugi predstavniki vodstva SLS, Franc Kangler iz Nove Ljudske stranke, s katero bo SLS oblikovala skupno listo za prihodnje volitve, ter zunanji podporniki SLS.

 

Osrednji temi prvega Ljudskega srečanja sta bili prizadevanje za vzpostavitev pravne države in zavzemanje za skladnejši regionalni razvoj, kot dva temelja za uspešno izkoriščanje razvojnih potencialov Slovenije.

Predsednik SLS Marjan Podobnik je v nagovoru posebno izpostavil pomen sodelovanja in povezovanja vseh, ki so pripravljeni sodelovati pri reševanju konkretnih problemov ljudi. Zaključil je z mislijo blaženega Antona Martina Slomška, ki je na koledarju SLS za leto 2020: »Bodi v svoji besedi resničen, v dejanju pravičen«.

Po besedah predsednika NLS Franca Kanglerja se je ljudska stranka v preteklosti vselej borila za podeželje in pri tem vedno plačevala ceno. Kot je dejal, so z vsemi topovi udarili po njih, ko so se borili za regije in decentralizacijo Slovenije, pa so vse to do danes preživeli.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine