9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Na levičarskih protestih tudi odvetnik Marko Schulz z res pestro zgodovino: Vpleten v korupcijsko afero, razglasil osebni stečaj in tako postal zaupanja ne vreden odvetnik

Med radikalnimi protestniki na petkovih shodih proti vladi se ne skrivajo le nevladniki in kulturniki, ampak tudi odvetniki z res pestro zgodovino. Kamera javne hiše RTV Slovenija je namreč v svoj kader protestnikov ujela odvetnika Marka Schulza, razvpitega iz korupcijske afere izginjanja denarja iz Hokejske zveze. Če bi si nadel zaščitno masko, bi verjetno ostal neprepoznaven, tako pa temu ni tako. 

 

Glede na pestro zgodovino Schulza ne čudi, da se je ta udeležil protestov, ki so nezakoniti. Kot rečeno pa njegovega pojavljanja sploh ne bi opazili, če bi si nadel masko. Eden prvih, ki je opazil, da je na protestu tudi zloglasni Schulz, je bil tudi novinar Bojan Požar. Zakaj zloglasni? Osvežimo spomin: glede Schulza so se pred več leti razpisali pri Dnevniku potem, ko so v roke pridobili dokumente, ki kažejo obvod denarnih sredstev iz računa Mednarodne hokejske zveze na njegov račun.

Schulz se tedaj na poslana novinarska vprašanja ni želel odzvati in pojasniti svojega stališča. Po objavi članka je ta navedbe označil kot insinuacije. Zanimivo pa je, da je ta nato kar po elektronski poslal popravek in ga naslovil na naslov športnega uredništva časopisa, namesto da bi tega v skladu z zakonom o medijih poslal odgovornemu uredniku v uradni obliki. V popravku je dal vedeti, da je nakazilo Mednarodne hokejske zveze na njegov račun prišlo na podlagi pogodbe, kjer ni označen kot upnik, ampak kot prejemnik.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine