5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Na klinikah UKC Ljubljana omejitev obiskov, na oddelku za nefrologijo popolna prepoved

Zaradi naraščanja primerov gripe pri hospitaliziranih bolnikih na oddelku za nefrologijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana velja popolna prepoved obiskov. Na drugih oddelkih in klinikah ljubljanskega UKC pa so obiski omejeni.

Na Kirurški kliniki so zaradi povečanega pojava respiratornih okužb omejili obiske na eno zdravo osebo med 14. in 15. uro. Bolnika lahko ob poostrenih higienskih ukrepih za največ pol ure obišče ena zdrava oseba. Obiskovalci naj se pred obiskom zglasijo pri nadzorni medicinski sestri oddelka, kjer bodo dobili navodila o možnosti obiska, so sporočili iz UKC.

V ljubljanski porodnišnici velja omejitev obiska na zdravega partnerja za eno uro. Na oddelku za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov pa je dovoljen obisk le zdravima staršema nedonošenčka.

Na Pediatrični kliniki in ostalih otroških oddelkih UKC je ob otroku lahko en starš, v času obiskov med 15. in 16. uro pa ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure.

Za druge klinike UKC Ljubljana velja omejitev obiskov na eno zdravo osebo za največ pol ure v času obiskov med 15. in 16. uro.

Kot so še sporočili, za obiskovalce UKC Ljubljana velja pravilo, da svojca lahko obišče le zdrava oseba ob doslednem upoštevanju higienskih ukrepov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine