21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Na javnem zavodu RTV Slovenija se igrajo Ministrstvo za resnico! Ker izjava Tanje Fajon ni očrnila predsednika vlade, so izjavo zmontirali!

Javna hiša RTV Slovenija, katere delovanje so prisiljena plačevati vsa slovenska gospodinjstva, dokazuje, da cenzura ne počiva niti, ko gre za njihove. Kdor si je pogledal včerajšnje Odmeve je namreč lahko opazil, da so izjavo predsednice stranke Socialnih demokratov Tanje Fajon kar izrezali, ker je ta v odzivu na hišne preiskave povedala tisto, kar jim očitno ni ustrezalo. 

 

V prispevku so izpostavili naslednjo izjavo Fajonove: “Moja dilema, ali domneva celo je, da jim ni uspelo verjetno prikriti ali ustaviti hišnih preiskav. Zdi se kot, da se jim ruši hišica iz kart. Ena grozna zgodba, da imamo kriminal, ki sega v sam vrh države, do samega predsednika.” Pri vsem tem najbolj bode v oči, da so izjavo prekinili po besedi “predsednika”. Očitno je, da so si cenzorji želeli, da bi v zvezi s preiskavami omenila predsednika vlade, ki gre nacionalki močno v nos, ne pa predsednika države.

To premeteno cenzuro, da so po izgovorjeni besedi kar prešli na izjavo prvaka Levice Luke Mesca, so opazili številni gledalci Odmevov. Nič čudnega tako ni, da so na Twitterju zaokrožili komentarji v smislu: “Tanja Fajon, na RTV Slovenija vas cenzurirajo! Izrezali so vas kar sredi stavka!”; “V Odmevih so njeno izjavo skrajšali…načrtno, saj so izjavo hoteli obesit “proti Janši”!”; “Stalinistična montaža”; “… zakaj cenzurirate/režete prispevke na RTV Slovenija? Govoreča je rekla, seveda napačno, kriminal sega do predsednika države. In države ste gladko odrezali. Niste verodostojni. Niste resnicoljubni. Novinarske standarde ignorirate.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine