20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Možnost okužbe z novim koronavirusom na osnovni šoli v Kamniku: Računovodkinja, njen sin in profesorica v karanteni

V Osnovni šoli Toma Brejca v Kamniku je morala zaradi možnosti okužbe z novim koronavirusom v karanteno računovodkinja, saj je bil njen sin v stiku s profesorico, ki je imela pred tednom dni stik z okuženo osebo. Niti profesorica niti sin računovodkinje ne kažeta znakov obolenja. Ravnateljica trdi, da je izpeljala vse potrebne zaščitne ukrepe, zato je panika odveč.

V naše uredništvo smo prejeli elektronsko obvestilo, da so nekateri z Osnovne šole Toma Brejca v Kamniku, prišli v stik z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom COVID-19. Sporočilo je napisala ravnateljica Mojca Rode Škrjanc staršem otrok.

V sporočilu zaposlenim piše, da jih je računovodkinja obvestila, da mora njen sin v karanteno zaradi možnosti okužbe s koronavirusom. Bil je v stiku s profesorico, ki je bila pred enim tednom v stiku z osebo, s potrjeno okužbo s koronavirusom. Niti profesorica, niti sin računovodkinje, ne kažeta nobenih znakov obolenja, piše v obvestilu.

Storili so vse potrebno za zaščito
V nadaljevanju piše, da je tudi računovodkinja takoj odšla domov in se samoizolirala v karanteno. Pisarne pa med tem razkužujejo. Obvestila je tudi Zdravstveni dom Kamnik in Civilno zaščito Kamnik. V nadaljevanju piše, da bo v kratkem času obvestila Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Ob tem dodaja, da je izpeljala vse potrebne ukrepe, zato je kakršnakoli panika odveč. V kolikor bo imela kakšne nove informacije, bo obveščala dalje.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine