18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Mojca Pašek Šetinc razkrila: Ne da bi zaprosili, so nam poslali podatke za volitve 2008

Piše: Moja Dolenjska

“Furs smo zaprosili podatke za volitve 2022, poslali pa so nam tudi gradivo za volitve 2008,” je v četrtkovi Tarči na TV Slovenija razkrila nekdanja predsednica komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank Mojca Pašek Šetinc.

S tem je posredno potrdila govorice, da je Finančna uprava RS (Furs), ki jo vodi človek Gibanja Svoboda Peter Grum, na komisijo pošiljala bistveno več zaupnih podatkov, kot jih je zahtevala komisija, ti pa naj bi nato romali k zdaj že nekdanji generalni sekretarki Vesni Vuković. Del podatkov naj bi pristal tudi pri portalu Necenzurirano, katerega soustanoviteljica je Vukovićeva, in kjer je novinar Tomaž Modic, sicer tudi strokovni sodelavec omenjene komisije.

V omenjenem primeru, kjer je Furs komisiji poslal tudi zaupne podatke za volitve leta 2008, čeprav ta zanje ni zaprosila, je šlo za podatke o zakupih oglasov medijev preko podjetja Pristop. A slednje niti naj ne bi bil edini primer. Takšnih primerov, ko naj bi Furs komisiji poslal bistveno več podatkov, naj bi bilo kar nekaj.

Sicer pa je Pašek Šetinčeva tudi sama javno priznala, da je bila komisija, ki jo je vodila še kot poslanka Gibanja Svoboda, ustanovljena z namenom diskreditacije stranke SDS.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine