15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

MNZ objavilo seznam prejemnikov službenih stanovanj

Piše: Janja Strah

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na Twitterju delil povezavo do objave MNZ na kateri se nahaja podroben seznam glede dodelitve stanovanj posameznim uslužbencem policije. Hojs je izpsotavil, da so na spletnem portalu Necenzurirano zahtevek za popravek članka zavrnili. 

Ministrstvo za notranje zadeve je po besedah ministra Aleša Hoja objavilo pojasnilo v zvezi z lažmi, “ki jih je objavil portal Necenzurirano glede dodelitve stanovanj posameznim uslužbencem policije.”

Spisek stanovanj. (foto: MNZ)

Na ministrstvu za notranje zadeve so sicer na članek “Kako je Aleš Hojs družini Pivec pomagal do stanovanja,” ki so ga 1. aprila 2022 objavili na spletnem portalu necenzurirano.si odzvali še isti dan. Na MNZ so portal necenzurirano.si obtožili navajanja laži in predstavili dejstva. Pri tem so še zapisali:  “Laži smetarskega medija necenzurirano.si, ki služijo diskreditaciji ministra Hojsa, so postale stalnica, zato bo minister zoper medij sprožil ustrezne postopke.”

Kakor je izpostavil Hojs so na omenjenem spletnem portalu zahtevek za popravek članka zavrnili, “saj na svojih straneh ne želijo potrditi, da lažejo.”

“Objavljamo poimenski seznam uslužbencev Policije, ki so jim bila dodeljena službena stanovanja na notranjih razpisih v obdobju 2011–2021. Kot izhaja iz odločitve Informacijskega pooblaščenca, ‘je mogoče šteti kot absolutno javne podatke tudi podatke o imenih in priimkih uslužbencev Policije, ki so jim bila službena stanovanja dodeljena na notranjem razpisu za leto 2021,'” so v objavi 11. aprila 2022 sporočili z MNZ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine