13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Ministrica dr. Jaklitsch in državni sekretar v okviru regijskega obiska vlade v Savinjski regiji obiskala Terme Olimia, Občino Solčava in Celjsko Mohorjevo družbo

Piše: L. B.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je včeraj, 14. septembra, v okviru regijskega obiska vlade v Savinjski regiji udeležila delovnega posveta vlade v Termah Olimia. Državni sekretar dr. Dejan Valentinčič pa je obiskal tudi občino Solčava in Celjsko Mohorjevo družbo.

Prvi obisk je državni sekretar dr. Dejan Valentinčič opravil v Občini Solčava, ob meji z Avstrijo, kjer se je srečal z županjo Katarino Prelesnik in podžupanom Francijem Ošepom. Spregovorili so o sodelovanju z občino Železna Kapla na avstrijski strani meje in s tamkajšnjimi Slovenci, o možnostih poglobitve sodelovanja in predstavili uspešne čezmejne Interreg projekte.

Županja Solčave je predstavila načrtovan občinski infrastrukturni projekt, povezan s cesto čez Pavličevo sedlo na Koroško. Zaradi neokrnjene narave je občina izrednega pomena za turizem, kar je tudi njen gonilni konj in prav s tem ohranja življenje v občini in okolici. Gostitelji so državnega sekretarja popeljali tudi čez razstavo »Solčavsko – sprehod v naročje Alp”«, ki je na ogled v večnamenskem središču za trajnostni razvoj Center Rinka.

foto: www.uszs.gov.si

Državni sekretar je obiskal tudi Celjsko Mohorjevo družbo, kjer je spregovoril z ravnateljico dr. Tanjo Ozvatič, direktorjem Simonom Ozvatičem in Alešem Planinškom vodjo financ in računovodstva. Pogovor je tekel o sodelovanju založbe z Mohorjevo družbo v Celovcu in Mohorjevo družbo v Gorici in o njihovem skupnem prizadevanju za utrditev skupnega slovenskega kulturnega prostora na področju knjižnega založništva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine