9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Minister za delo Cigler Kralj predlaga mesečno nadomestilo med 200 in 300 evri za študente!

Vlada bo danes nadaljevala z usklajevanji predlogov ukrepov za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa, združenih v t. i. mega zakonu. Z zakonskim besedilom so se seznanili že v petek in se zaradi njegove obsežnosti odločili razpravi nameniti današnji dan.

S svojimi ukrepi za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa, ki jo je Slovenija razglasila 12. marca, želi vlada pohiteti. Premier Janez Janša v idealnem primeru potrditev mega zakona v DZ pričakuje do 1. aprila. Predsednik DZ Igor Zorčič je v četrtek povedal, da bi poslanci lahko zakon sprejemali na izredni seji sredi prihodnjega tedna.

Z mega zakonom naj bi država samozaposlenim namenila univerzalni temeljni dohodek v višini 700 evrov in jim odpisala vse prispevke. Ministrski zbor pa naj bi v petek zvečer že potrdil dodatek za upokojence z najnižjimi dohodki in kmete, pa tudi predlog kriznega dodatka v višini 200 evrov za vse, ki v tem času delajo in so še posebej izpostavljeni.

Študentom med 200 in 300 evrov

Danes pa naj bi vlada odločala tudi o pomoči študentom. Minister za delo Janez Cigler Kralj naj bi predlagal mesečno nadomestilo v višini med 200 in 300 evri, je v petek poročala TVS.

Premier Janez Janša sicer želi, da bi DZ zakon potrdil še ta mesec, pomoč bi zaobjela april in maj, nekateri ukrepi pa bodo veljali tudi za nazaj. Izredna seja DZ naj bi bila v torek ali sredo. V koalicijskih vrstah ob tem pričakujejo precej dopolnil opozicije, je še poročala TVS.

………………………..

Doniraj portalu Demokracije (TUKAJ).

Zadnje novice

Sorodne vsebine