14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Minister Podgoršek: Želim si, da bi se DeSUS ukvarjala s programski cilji in ne eliminacijo drugače mislečih v stranki

Piše: P.T.

Minister Jože Podgoršek iz vrst DeSUS je za STA ponovil, da je v prvi vrsti strokovnjak in ne politik, ter bo tako deloval tudi v prihodnje, če mu bo dana možnost. Želi pa si, da bi se DeSUS ukvarjala predvsem z doseganjem programskih ciljev, zastavljenih ob volitvah, “in ne z eliminacijo tistih, ki v stranki mislijo – ali mislimo – drugače”.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je namreč po sredini seji izvršnega odbora stranke, na katerem so se dogovorili, da bodo zmerna opozicija, ponovil, da tudi minister za kmetijstvo Podgoršek svoje funkcije ne more več opravljati kot član DeSUS. Če bo ostal na položaju, bo DeSUS ugotovila, da mu je prenehalo članstvo v stranki.

Minister v današnji pisni izjavi za STA ni želel komentirati ugibanj, ki se v teh dneh pojavljajo v zvezi z njegovo vlogo. Je pa ponovno poudaril, da je v prvi vrsti še vedno strokovnjak in ne politik, in tako se loteva tudi svojega dela na ministrstvu. Tako bo deloval tudi v prihodnje, če mu bo dana ta možnost.

“Stranki sem bil na razpolago vedno, ko me je potrebovala, tudi v njenih najtežjih časih, ko je bilo po odhodu nekdanje predsednice Aleksandre Pivec mesto na kmetijskem resorju izpraznjeno. Takrat sem se zaradi državotvornosti in zlasti odgovornosti, ki jo čutim do tega sektorja, odločil sprejeti funkcijo ministra,” je spomnil. Dodal je, da ni nobena skrivnost, da ga je za to funkcijo nagovorila poslanska skupina, s katero po njegovih navedbah vse od takrat ohranjajo dobro sodelovanje in še vedno uživa njeno podporo.

“V kolikor bo stranka presodila, da nisem več njen član, seveda lahko to stori. Si pa osebno želim, da bi se stranka ukvarjala predvsem z doseganjem programskih ciljev, ki smo si jih zastavili ob zadnjih volitvah, in ne z eliminacijo tistih, ki v stranki mislijo – ali mislimo – drugače,” je bil v izjavi za STA jasen Podgoršek.

Vir: STA

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine