24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Minister Jernej Pikalo se je končno oglasil na Twitterju – poglejte, kako je stopil v bran Štromajerju

Končno smo dočakali odziv ministra Jerneja Pikala na vulgaren in žaljiv izpad njegovega sekretarja Jerneja Štromajerja na Ministrstvu za šolstvo, ki pa je vse prej od pričakovanega. Pikalo je namreč sporočil, da se je s Štromajerjem pogovoril, drugega pa očitno ne moremo pričakovati. Javnost si je sicer enotna, da bi moral Štromajer odstopiti, precej razlogov za odhod pa ima tudi Pikalo. Ta namreč nadaljuje s kršenjem človekovih pravic z neuresničitvijo odločbe ustavnega sodišča, zaskrbljujoči pa so tudi izsledki raziskave PISA, ki so bili objavljeni v začetku meseca.

 

Mnogo prepozno smo le uspeli dočakati tudi odziv ministra za šolstvo Jerneja Pikala na vulgaren in žaljiv tvit njegovega državnega sekretarja Jerneja Štromajerja, v katerem je, namesto da bi voščil blagoslovljene božične praznike ali pa vsaj vesel božič, napisal kar: “Vesel božič, umazane živali!”

No, Pikalov odziv je bil vse prej od pričakovanega, prek Twitterja je sporočil: “Izjava o božiču je v filmski komediji lahko zabavna, izven konteksta pa lahko tudi neprimerna in žaljiva. DS Jernej Štromajer se je za svoje dejanje opravičil, z njim sem se o nedostojnem tvitu že pogovoril.”

Već si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine