15.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek glede Erjavčevega “uspeha”: Končno! Zdaj se lahko preštejemo in nadaljujemo z delom!

“To je dobra novica, če bo končno res vložena konstruktivna nezaupnica. To politično situacijo moramo hitro in dokončno rešiti,” je včerajšnje “državnozborske ure mučenja”, ki so rezultirale v tem, da je predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec izprosil podpise svojih poslancev za nezaupnico vladi, komentiral predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek.

 

Predsednik stranke SMC, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, se je odzval na novico, da je Erjavcu le uspelo izsiliti podpise svojih poslancev. Spomnimo, stranka SMC je tisto, kar Erjavcu zdaj teoretično manjka, da bi z nezaupnico uspel. Seveda pod predpostavko, da bo vsa opozicija glasovala za nezaupnico.

Minister Počivalšek je objavil kratek in koncizen Facebook zapis, v katerem je zapisal, da je to dobra novica, če bo končno res vložena konstruktivna nezaupnica, saj moramo to politično situacijo hitro in dokončno rešiti. Potem je naštel kar nekaj razlogov za svoje zadovoljstvo, npr. to, da nam to umetno ustvarjanje vladne krize in pritiski na njihove poslance, da naj ne spoštujejo sklepa sveta stranke in naj zrušijo vlado s Karlom Erjavcem, že nekaj mesecev črpa energijo.

SMC predstavlja garant stabilnosti in zanesljivosti

Zato je po besedah Počivalška nujno, da se čim prej preštejejo v parlamentu. Glede stranke SMC je ponovil, da predstavlja garant stabilnosti in zanesljivosti, kar sedaj tudi nujno potrebujemo za zadnjo fazo spopada z epidemijo in za začetek gospodarskega okrevanja. Zaključil je z upanjem in prepričanjem, da ima Vlada Republike Slovenije stabilno podporo in da bomo v kratkem to ugotovili tudi v Državnem zboru RS.

Zadnje novice

Sorodne vsebine