29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Minister Aleš Šabeder ne dojame resnosti situacije – Stroka ni dovolj informirana, anonimni Slovenec pa je razkril zmeden sistem, kako so ga testirali za koronavirus!

Koronavirus je resna zdravstvena grožnja, ki jo slovenske oblasti kljub odkritim primerom na Hrvaškem, Avstriji in v Italiji jemljejo preveč zlahka. “Bile so organizirane delovne skupine s strani državnih sekretarjev. Stroka mora voditi vse te procese. Tudi ministri delujejo v teh skupinah. Sem prisoten in sodelujem z državnimi sekretarji,” se je odzval zdravstveni minister Aleš Šabeder v oddaji Tarča, medtem ko zdravniki pravijo, da so neinformirani. Slovensko javnost pa je presenetila tudi izpoved državljana, ki je opisal postopek, po katerem so ga v Ljubljani testirali na koronavirus. “Organizacijske težave, zmeda z uro in časom, zarošene maske osebja, osnovni medicinski instrumenti, ki ne delajo, pošiljanje bolnih ljudi s sumom na korono naokoli dajejo videz zbeganosti strokovnjakov, ki znajo in so plačani, da poskrbijo za naše zdravje in varnost. Če dvomijo o pravilnosti podatka z navadnega termometra, če zdravniki ne morejo izmeriti temperature, kako bomo krotili virus,” je povedal anonimni slovenski državljan.

 

Primer jasno prikazuje, kako so stroka in vladne službe vsaka na svoji strani. To se je lepo videlo tudi v najnovejši Tarči, kjer sta zdravnica iz Kočevja dr. Polona Vidič Hudobivnik in župan Nove Gorice Klemen Miklavič opozarjala na vse nevarnosti pandemije koronavirusa v Sloveniji. Na drugi strani pa sta zdravstveni minister Aleš Šabeder in direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat mirila paniko in poudarjala, da se nimamo ničesar bati. “Tarča 27. 2. 2020 no jaz kot koncesionar na sekundarni ravni, do danes do 20. ure nisem prejela niti enega sporočila preko elektronske pošte s strani MZ in NIJZ glede ukrepanja ob eventuelni epidemiji z koronavirusom v Sloveniji,” je povedala zdravnica Alenka Forte.

Opisan primer državljana, o katerem so poročali na Financah in tudi ravnanje zdravstvenih delavcev opisuje, da je medicinsko in zdravniško osebje prepuščeno sami sebi in svoji iznajdljivosti. Zdravniška zbornica opozarja vlado in pristojno Ministrstvo za zdravje in NIJZ, naj podajo prave strokovne usmeritve v primeru pandemije koronavirusa. “Mi smo informacije dobili 30 in 31. januarja. Vse informacije smo posredovali zaposlenim. Pomagali smo si po drugih kanalih, ne pa po kanalih, ki bi jih pričakovali,” je povedala dr. Vidič Hudobivnik. Hej, ministrstvo za zdravje, v Zdravstvenem domu Kočevje so danes dobili zaščitna očala za pregledovanje morebiti okuženih s SARS-CoV-2 ob 19:00. 2 komada! Od vojske!!! Kakšna diletantska improvizacija je to? Z lažmi kupujete čas. Davkoplačevalci to šarado plačujejo,” se je kritično odzval kardiolog in borec proti težavam v slovenskem zdravstvu dr. Blaž Mrevlje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine