19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Milan Brglez v stranki SD napredoval v predsednika konference, Brščič o Brglezu: “Z njim ne dobijo ničesar. Ne karizme, ne priljudnosti, niti priljubljenosti”

Na Konferenci Socialnih demokratov so izvolili novo vodstvo, pri čemer je predsednik postal kar skrajni levičar Milan Brglez, ki se je poslanski skupini SD pridružil šele potem, ko so ga vrgli iz SMC. Kot vse kaže, globoka država s tem Brglezu pripravlja mesto predsednika stranke, glede na njegova skrajna stališča pa se morda celo obeta združitev SD in Levice?

Za mnenje o radikalizaciji SD smo prosili tudi političnega analitika, ekonomista mag. Bernarda Brščiča.

Na ustanovni Konferenci stranke Socialni demokrati, ki je znana kot politično krilo globoke države, so izvolili novo vodstvo. Podpredsednica Konference SD je postala Anja Kopač Mrak, nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter zdajšnja državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, predsednik pa je postal še do nedavni član SMC Milan Brglez. Ob svoji izvolitvi na to funkcijo je dejal: “Ljudje so ključ, h kateremu se mora vrniti socialna demokracija.” Da mu demokracija ni preveč blizu, je bilo sicer jasno že kmalu po njegovem prvem vstopu v parlament, ko je še kot poslanec prejšnje stranke za Mladino povedal sledeče: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.” Politični analitik, ekonomist mag. Bernard Brščič je tako komentiral Brglezova politična stališča: “Možakar je ekstremni levičar, tako da se mi dozdeva, da je celo SD premalo radikalna za njega, verjetno bi bolj sodil v stranko Levica.”

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine