14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Medtem ko je celo Ciril Ribičič zgrožen nad ravnanjem sodnika Žirovnika proti Kanglerju, predsednik US Knez napada Mahniča

“Gre za neprimerno izjavo člana zakonodajne veje oblasti, ki izraža nespoštljiv odnos do drugih institucij državne oblasti, ne le Ustavnega sodišča. Medsebojno spoštovanje nosilcev različnih vej oblasti je osnova za normalno delovanje države in bistveno za ohranjanje zaupanja državljanov do oblasti. Zato bi si morali vsi prizadevati, tudi in predvsem v primerih, ko smo različnih mnenj, za strpne in spoštljive odnose.”

 

Šketa je izvoljen funkcionar

Tako se je predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez danes odzval na izjavo predsednika preiskovalne komisije za primer Kangler Žana Mahniča (SDS), ki je dejal “Mafija je torej zaščitila mafijo”, ko so štirje ustavni sodniki tik pred zaslišanjem mariborskega tožilca Nika Pušnika in generalnega državnega tožilca Draga Šketa, rešilo Šketo, ko so ugodili njegovi zahtevi za začasno prepoved poslanskega preiskovanje, dokler ne presodijo ustavnosti preverjanja ravnanja tožilcev.

Mahnič se je v celoti na spletnem omrežju odzval tako: “Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine