0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Medtem, ko ima direktor STA Veselinovič vrtoglavo plačo, pogodbeni delavci životarijo z mizernimi izplačili!

“Poglejte, kako državna agencija STA novice mizerno plačuje pogodbene sodelavce. Za “navadne” članke pet evrov, za “ekskluzivo” pa 16. Ej, sramota za medijsko hišo! Ni čudno torej, da direktor Veselinovič noče na Vlado RS posredovati teh pogodb …” je bil v svojem zapisu novinar Bojan Požar kritičen, do tega, kako mizerno so plačani novinarji na Slovenski tiskovni agenciji, medtem ko ima njihov direktor Bojan Veselinovič letno kar 102 tisočaka plače, kar za primerjavo znaša 13 celoletnih povprečnih pokojnin. 

 

Novinar Bojan Požar je v tokratnem zapisu na Twitterju razkril, zakaj direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinovič, vladi ne želi posredovati ustrezne dokumentacije, da bi ta agenciji namenila sorazmerna finančna sredstva. Kot kaže gre za to, da je Veselinoviča sram tega, kako mizerno plačuje svoje pogodbene delavce, ki morajo zanj garati: za “navadne” članke namreč prejmejo po 5,40 evra, za “ekskluzivo” pa po 16,13 evra. Kot je še prepričan, je to sramotno za to medijsko hišo in obenem verjetno tudi razlog, zaradi katerega direktor STA vladi ne želi posredovati teh pogodb. Na agenciji je sicer zaposlenih sto oseb, a kot kaže “tlako” zanje opravljajo zunanji pogodbeni sodelavci. Prav nič v zdravem tovariškem duhu.

In kot je znano, je bila dolga leta tovrstna praksa v veljavi tudi na nacionalni televiziji. Požar je ob tem navedel, da RTV Slovenija proizvaja kopico oddaj, ima 2300 zaposlenih, a kljub temu do 90 odstotkov oddaj proizvedejo podobno mizerno plačani pogodbeni oziroma zunanji sodelavci. Navadni proletarci trdo delajo, prvorazredna rdeča buržoazija pa parazitira na njihovih plečih. Tako je v levičarskih medijih, ki so jih polna usta neoliberalizma in izkoriščevalskega kapitalizma. Kam je pobegnila ta opevana “enakost” h kateri se dediči revolucije tako nostalgično ozirajo?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine