18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Med ŠOU in Radio Študent očitno vlada toksično razmerje: Predstavniki Antife naj bi študentskim predstavnikom celo grozili!

V javnosti je zaokrožila vse bolj glasna novica, da želi Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) ukiniti financiranje Radia Študent s 50-letno tradicijo. Na ŠOU so kritični in poudarjajo, da so z Radiem Študent “zadnjih deset let v nekakšnem toksičnem razmerju” in si zato prizadevajo, da se v tem primeru razidejo. Medtem ko se Radio Študent (RŠ) brani pred kritiko svojega radia, pa so na ŠOU kritični, saj jih po njihovem celo blatijo, kljub temu, da so jim lansko leto denimo namenili 120 tisoč evrov sredstev. ŠOU Radio Študent postavlja pred ultimat: “Odidite sami, sicer vas prodamo.” Sodeč po informacijah našega vira, naj bi na Radiu Študent segale tudi lovke levega ekstremizma in zloglasne Antife, medtem pa naj bi predstavniki Antife celo klicali študentske predstavnike in jim posredno ter neposredno grozili, da naj odstopijo od svojih planov, da prekinejo financiranje.

 

Vodstvo Radia Študent je na spletni novinarski konferenci dejalo, da jim grozi izpad financiranja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), če se ta jutri na sprejemanju študentskega finančnega načrta za leto 2021 ne bo odločila drugače. Pri tem pa so predstavnike ŠOU-a še pozvali: “Predstavnike v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani zato pozivamo, da Radia Študent ne dojemate kot nepotreben strošek v težkih časih, pač pa prepoznate njegov poseben kulturni, izobraževalni in družbeni pomen. Pozivamo vas, da prevzamete odgovornosti, ki pridejo z vlogo ustanovitelja zavoda.”

Na novinarski konferenci so predvajali tudi izjavo novega predsednika ŠOU Klemna Petka, ki je dejal, da sta ŠOU in RŠ imela že pred krizo koronavirusa “zadnjih deset let nekakšno toksično razmerje”. Po njegovih izjavah je ŠOU Radiu Študent velikokrat očitala pristranskost pri poročanju o organizaciji, medtem ko je radio od ŠOU zahteval več sredstev.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine