0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Med osebjem na infekcijski kliniki v Ljubljani v torek odkrili štiri okužbe z novim koronavirusom – je svoj davek terjalo varčevanje z zaščitno opremo?!

Kot so v sredo sporočili iz UKC Ljubljana, je samo na njihovi Kliniki za infekcijske bolezni hospitaliziranih 47 bolnikov s COVID-19, od tega 16 v intenzivni enoti in 31 na odraslih oddelkih. Epidemija predstavlja veliko obremenitev in tveganje za zaposlene v zdravstvu, kot je opozoril eden izmed uporabnikov Twitterja, pa naj bi na ljubljanski infekcijski kliniki v torek med osebjem odkrili štiri okužbe. Kot je zapisal, naj bi svoj davek terjalo tudi varčevanje z zaščitno opremo.

 

V Sloveniji smo do torka do 24. ure zabeležili že 1.091 okužb z novim koronavirusom, ki je pri nas terjal že 40 smrtnih žrtev. Po zadnjih podatkih je v slovenskem zdravstvenem sistemu trenutno hospitaliziranih 111 bolnikov s COVID-19, od tega se jih 35 zdravi na enotah intenzivne terapije. Pandemija predstavlja veliko obremenitev tudi za slovenske zdravstvene delavce, ki so poleg tega pod velikim tveganjem, da se tudi sami pri svojem delu okužijo.

Kot so v sredo sporočili iz UKC Ljubljana, je samo na njihovi Kliniki za infekcijske bolezni hospitaliziranih 47 bolnikov s COVID-19, od tega 16 v intenzivni enoti in 31 na odraslih oddelkih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine