9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Mag. Branko Grims: Kakšen je dejanski razplet zgodbe o napadu na mariborsko sodnico?

Kako Vlada RS ocenjuje izjave njenih predstavnikov in koalicije z Levico na čelu, ki so napad na mariborsko sodnico izkoristili za nadaljevanje vsesplošne vladne cenzure pod krinko »boja proti sovražnemu govoru«?

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z napadom na mariborsko sodnico. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Junija letos smo bili priče izjemno bombastičnim odzivom vlade in vladajoče koalicije na napad na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič. Vsako nasilje je seveda povsem nedopustno in vredno obsodbe. Toda v vladi in vladajoči koaliciji so takrat ocenjevali, da je to »napad na pravno državo in na neodvisno vejo sodne oblasti«, pri čemer je odločilno »k temu prispevala tudi sama politika« ter da je k temu konkretno prispeval »vsakdo, ki delo sodišč in sodnikov interpretira na poenostavljen način ter jih obsoja …« Po oceni vlade oziroma njene koalicije bo Slovenija ostala država vladavine prava samo pod pogojem, »če bodo sodniki spoštovani in varni pred vsakršnimi pritiski!”. 

Najpomembnejša vladna stranka, od katere je bilo odvisno imenovanje M. Šarca za mandatarja in torej obstoj sedanje vlade – Levica –, je na tej osnovi tudi jasno začrtala nadaljnjo vladno politiko vsesplošne vladne cenzure pod krinko »boja proti sovražnemu govoru«, ki se je nato z vladnim predlogom nove medijske zakonodaje tudi že začela  uresničevati: »Mislim, da je to še eden v vrsti dokazov, da se sovražne besede lahko hitro prelevijo v dejanja, in še ena od pobud, da moramo ostreje urediti določbe glede sovražnega govora!« To je dne, 17. junija letos, izjavil v zvezi z napadom koordinator koalicije Luka Mesec.

Kasneje se je po poročanju medijev menda izkazalo, da gre za družinski obračun zaradi dolgotrajnega serijskega varanja z ženine strani na eni in naraščajočega besa moža na drugi strani. Kar seveda z zgoraj navedenimi navedbami vlade in njene koalicije z Levico na čelu nima nič skupnega, je pa očitno cela družinska zgodba zlorabljena kot dodaten izgovor za vsiljevanje vladne cenzure.

V zvezi s tem Vlado Republike Slovenije sprašujem naslednje:

1. Kaj je v zvezi z napadom na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ugotovila preiskava in kakšen je dejanski razplet zgodbe o napadu?

2. Kako Vlada Republike Slovenije glede na ugotovitve preiskave in epilog cele zgodbe o napadu na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ocenjuje zgoraj navedene izjave predstavnikov vlade in njene koalicije z Levico na čelu?

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine