13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Ljutomerski DSO se je spremenil v bolnišnico: Vodenje organizacije nege in oskrbe je prevzelo zdravstveno osebje

Vodenje organizacije nege in oskrbe v domu starejših občanov (DSO) Ljutomer je prevzelo osebje soboške bolnišnice. V DSO so iz bolnišnice neposredno prerazporedili 11 delavcev, v organizacijo dela sta iz slednje vključeni tudi dve koordinatorki, ki jih je imenovalo ministrstvo za zdravje.

 

Kot so pojasnili v splošni bolnišnici Murska Sobota, sta se koordinatorki vključili v delo DSO v skladu z usmeritvami ministrstva, na osnovi teh odločitev pa bolnišnica tudi dodatno pomaga. Skladno s tem so iz bolnišnice prerazporedili tri diplomirane medicinske sestre, štiri zdravstvene tehnike, dva bolničarja, snažilko in socialnega delavca.

Zdravniki iz bolnišnice se vključujejo v delo v skladu s potrebami in usmeritvami ministrstva, njihova sestra za obvladovanje bolnišničnih okužb pa je prevzela usklajevanje na področju higiene in preprečevanja okužb v domu, pravijo v bolnišnici.

V DSO so pojasnili, da bodo tako nadomestili manjkajoče osebje iz doma, v prihodnje pa bodo po njihovem potrebovali še dodatni kader, posebej tiste z delovnimi izkušnjami v kliničnem okolju.

Danes so se s predstavniki ljutomerske civilne zaščito dogovorili tudi za pomoč pri določenih razselitvah. Kot navajajo, so vsi napori stroke in osebja usmerjeni v zaustavitev širjenja virusa, pri vseh stanovalcih pa je zdravstveno stanje stabilno in brez večjih sprememb.

Podžupan ljutomerske občine Niko Miholič je potrdil, da predstavniki zdravstvenega doma, DSO, civilne zaščite in gasilci pomagajo pri pripravi nekakšnega bolnišničnega oddelka v drugem nadstropju doma, kjer bo zdravstveno osebje skrbelo za varovance. V tretjem nadstropju imajo varovance s potrjenim sumom na novi koronavirus.

V DSO je bilo od 32 brisov, odvzetih v četrtek, pozitivnih osem pri stanovalcih in štirje pri zaposlenih. Skupno so v domu potrdili 64 okužb z novim koronavirusom, od tega pri 53 stanovalcih in 11 zaposlenih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine