14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Levičarski spin doktorji še naprej širijo lažne novice – tokrat o tem, da bo vlada nižala plače v javnem sektorju. Kakšna so dejstva?

Po sproducirani aferi o domnevnem višanju plač ministrov sedaj levičarski spin doktorji širijo govorice o tem, da bo vlada zarezala v plače v javnem sektorju, kar je vlada že zanikala.

 

»Odločno zanikamo informacije, da je v pripravi predlog o znižanju plač zaposlenih v javnem sektorju, kot posledici virusne epidemije. Minister Boštjan Koritnik je vse napore intenzivno usmeril v zagotavljanje dodatnega plačila za dodatno delo,« so sporočili iz Ukoma, ki ga od včeraj kot vršilec dolžnosti vodi Uroš Urbanija.

Kot so zapisali, v eljavna ureditev že sedaj omogoča, da se zaposlenim, ki so najbolj ogroženi zaradi nujnosti opravljanja nalog v času epidemije, izplačajo dodatki k plači. »Vlada bo zagotovila, da se bo zaradi izjemnih okoliščin in naporov, ki jih zaposleni vlagajo, da bomo epidemijo premagali, zagotovilo še dodatno plačilo vsem, ki so zaradi nastale situacije najbolj obremenjeni. Pri tem ne gre le za medicinsko osebje, temveč za vse, ki pomagajo pri zaščiti in varnosti prebivalstva ali z drugimi nalogami pomagajo, da se zagotovi izvajanje nujnih javnih storitev. Tisti, ki bodo dodatno obremenjeni, bodo tudi temu primerno dodatno plačani, za kar bodo zagotovljena posebna sredstva. Pri tem poudarjamo zavedanje vlade, da nikakršna finančna sredstva ne odtehtajo nadčloveških naporov in zavzetosti, ki jih izkazujejo vsi, ki sodelujejo in polno delujejo v naših prizadevanjih za omejitev in ustavitev epidemije korona virusa.«

V sporočilu za javnost je še zapisano, da vlada pripravlja tudi dodaten paket za razbremenitev gospodarstva. »To je zaradi epidemije še posebej prizadeto, zato nova vlada z različnimi ukrepi ves čas nastopa mandata dela na tem, da bi bile posledice čim blažje. Hkrati bo storila vse, kar je v njeni moči, da se bo čim prej po koncu epidemije gospodarstvo zagnalo s polno močjo.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine