17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Levičarska aktivistka Barbara Rajgelj je očitno kapitalistka! S podjetjem služi tako bajno, da je zadeva po mnenju davčnega svetovalca zrela za Furs in Urad za preprečevanje pranja denarja!

Predavateljica na Fakulteti za družbene vede Barbara Rajgelj velja za eno najbolj zavzetih levičark, ki protestira proti gnilemu kapitalizmu. Preko družabnih omrežij se tako spravlja na vse, ki po njenem zaslužijo preveč in na njej sporen način. Zanimivo pa je, da sama v praksi več kot očitno nima nič proti dobremu zaslužku. Davčni strokovnjak Ivan Simič je namreč razkril, da se na njen transakcijski račun ne steka le denar od profesorske plače, saj je tudi solastnica zavoda in gostinskega podjetja, ki s 5 zaposlenimi zasluži 700 tisoč evrov. Pri tem pa celo poudarja, da je mogoče, da so Rajgljeva, njeno podjetje Normala d.o.o. in njen zavod Open zanimivi za Furs in Urad za preprečevanje pranja denarja.

 

Do razkritja glede feministke Barbare Rajgelj je prišlo potem, ko se je spravila na Ivana Simiča in zapisala: “30-letna neetična tradicija piscev zakonodaje se nadaljuje: marca napišeš zakon, aprila ga razlagaš na sem/webinarju, oktobra teoretiziraš na dnevih pravnikov, januarja pišeš naročena pravna mnenja, maja predlagaš spremembo zakona. Je pa takšna praksa v tem času še bolj zavržna,” je dala vedeti v poduk davčnemu strokovnjaku, pri tem pa zanemarila dejstvo, da Simič za pisanje zakona ni dobil niti evra. Predavanja pa Simiču predstavljajo eno od njegovih dolgoletnih dejavnosti.

Simič na podani očitek profesorice ni ostal tiho in ji je odgovoril: “Spoštovana g. Rajgelj, splet pravi, da ste profesorica na FDV, solastnica zavoda in gostinskega podjetja, ki s 5 zaposlenimi zasluži 700 tisoč evrov. Gostinci pravijo, da je to nemogoče. Poleg tega imate za 260 tisoč prejetih računov za storitve, plačo menda iz proračuna. Zanimivi ste za moj blog.” Obregnil se je tudi ob bilanco njenega podjetja in zapisal: “Spoštovana ga. Rajgelj, greva na bilanco vašega podjetja konec 2018: nepremičnina v vrednosti 84.787 evrov. Upam, da ni stanovanje, v katerem živite, ker potem morate plačevati boniteto. Kolikor vem lokal je v najemu od Mestne občine Ljubljana. Na TRR ste imeli 84.993 eur,” je poudaril in pristavil, da je res lepo biti profesor FDV.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine