17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(FOTOGALERIJA) Levičarji so spet enkrat pokazali, da se požvižgajo na zakone! Prepoznate na fotografijah koga, ki je z udeležbo ogrožal javno zdravje?

Levičarji s Sloveniji so prepričani, da zakoni in odredbe, ki se jih držimo ostali državljani, za njih ne veljajo. Tako se je danes opoldne protizakonito zbralo na Trgu republike okoli dvesto levičarjev in spremenilo ploščad pred parlamentom v potencialno leglo okužbe. 

S tem protizakonitim zbiranjem, na katerega je del levičarjev prišel peš, del pa s kolesi, so kršili Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepoved gibanja izven občin. Ljubljanska policijska uprava je sporočila, da so organizatorji tega protizakonitega zbiranja na policijsko upravo podali v petek prijavo shoda, vendar dovoljenja od policije niso dobili, saj je policija prijavo posredovala pristojni upravni enoti. Policisti so zato danes opravljali postopke zaradi kršitev odlokov o prepovedi zbiranja na javnih mestih ter gibanja izven občin. Podatke bodo poslali v nadaljnji postopek Zdravstvenemu inšpektoratu. Da bi preprečili morebitno rast legla okužbe, so policisti tudi odredili prepoved pristopa ploščadi, česar pa levičarji niso upoštevali in so tudi odstranili trak, ki je označeval prepoved pristopa. Policija še zbira obvestila o kršiteljih.

“Vsem, ki sprašujete kaj je počela policija danes v LJ in MB odgovarjam, da je popisala večje število zbranih, ki bodo oglobljeni. Prav tako bo vložila ovadbe zoper organizatorje in udeležence, saj gre za kaznivo dejanje ogrožanja zdravja. Ne pričakujte pa, da bo ona vzrok nasilja!” pa se je na ravnanje protestnikov odzval minister Aleš Hojs. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine