13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Levica, Blaž Zgaga, Boris Vasev, Večer in Dnevnik širijo laži: Vlada Janeza Janše ne bo tajno nadzorovala vseh slovenskih državljanov s sledenjem mobitelom

Vlada Janeza Janše se je odločila za nov ukrep za zajezitev širjenja virusa covid-19 na slovenskih tleh. Odločila se je za spremembo 104. člena zakona, kjer bo lahko preko mobilnih aparatov nadzirala okužene z virusom covid-19. Opozicija in tranzicijski mediji pa zopet pišejo, da s takimi potezami Janševa vlada deluje vedno bolj avtoritarno. “Vsak državljan, ki je okužen s covid-19 oziroma se mora nahajati v karanteni, bo sam po svoji svobodni volji podpisal obrazec, ki bo dovoljeval sledenje njegovemu mobilnemu telefonu. Ta ukrep mu omogoča večjo svobodo gibanja ob upoštevanju zdravstvenih navodil,” nam je zatrdil sekretar na notranjem ministrstvu Franc Breznik.

 

Vlada Janeza Janše se sooča z novimi težavami. Nekateri slovenski državljani, ki imajo predpisano karanteno ali so okuženi z virusom covid-19, ne spoštujejo pravil karantene in samoizolacije. Zato se je vlada odločila, da bo moral vsak okuženi posameznik ali tisti, ki mu je odrejena karantena, podati sam pisno soglasje, da lahko v tem času vlada nadzira njegovo gibanje. “Ne gre za nobeno tajno zasledovanje slovenskih državljanov,” nam je v pogovoru zatrdil Franc Breznik, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve.

Mariborski Večer, ljubljanski Dnevnik, radikalna Mladina, novinar globoke države Blaž Zgaga in stranka Levica pa znova zavajajo in strašijo slovensko javnost. Med drugim posplošujejo, da bo sedaj vsak slovenski državljan pod nadzorom. S tem pa naj bi Janez Janša stopnjeval svoje korake do avtoritarnosti in diktature. Med drugim so si na Večeru dovolili manipulacijo brez primere, kjer so dali sliko upokojenca in napisali, “taka oseba bo morala imeti mobilnik pri sebi ves čas.”

Zavajajoča naslovnica mariborskega Večera. (Foto: posnetek zaslona/ Večer)

Ukrepi veljajo le za okužene in tiste, ki jim je predpisana karantena
Po zanesljivih virih blizu Janševe vlade ukrep velja le za tiste, ki so okuženi oziroma se morajo nahajati v karanteni. Ukrep velja, če vsak državljan svobodno podpiše ustrezno izjavo. V tujini naj bi se nahajalo med 600 do 700 slovenskih državljanov. Zato je veliko bolj pomembno, da se vrnjeni državljani iz tujine držijo navodil samoizolacije. Njihova karantena poteka po večjih mestih v Sloveniji. Sedaj je znano, da bodo prvi slovenski državljani, ki so se vrnili iz tujine, nastanjeni v Velenju, Postojni in Murski Soboti. Zato se novi sprejeti odlok nanaša le na ta del prebivalstva in tiste, ki so okuženi. S takimi ukrepi so zajezili širjenja virusa covid-19 tudi v Južni Koreji in na Japonskem.

Zato se nikar ne bojte, spoštovani zdravi slovenski državljani. Le spoštujte navodila zdravstvenih strokovnjakov in vlade o karanteni in higieni. Le s spoštovanjem teh ukrepov bomo uspešno prestali in zajezili širjenje virusa covid-19 na slovenskih tleh. Po besedah Breznika pa si želi Janševa vlada doseči, da bo zadeva pravno utemeljena. “Zbiramo mnenje več pravnikov, ki bi nam pomagali doseči široki konsenz, da ovržemo vse navedbe o tajnem zasledovanju slovenskih državljanov,” je zatrdil Breznik.

Apokaliptični naslovi tranzicijskih sil, ki so izkoristili najnovejši ukrep vlade za nov napad 
Nekateri tranzicijski mediji in njihovi pamfletni novinarji ter politična stranka Levica so nujni ukrep za zajezitev širjenja epidemije covid-19 zopet uporabili za besedni in ideološki obračun z vlado. Tej so zopet očitali avtoritarnost in pot Slovenije v diktaturo. V mariborskem Večeru so napisali velik naslov “Nova pooblastila: Policisti bi lahko od operaterjev pridobivali podatke o lokaciji državljanov,” v Dnevniku “Vlada bi nadzirala telefone”, v Mladini pa so objavili odprto pismo Uroša Orla z naslovom “Minister Hojs, vaš ukrep ločuje člane družin, ki živijo v različnih občinah.” 

Naslovnice v Dnevniku in Mladini, kjer strašijo slovensko javnost pred novimi ukrepi Janševe vlade. (Posnetek zaslona: Dnevnik in Mladina)

Radikalna Levica je med drugim zapisala na svoji spletni strani, da se moramo proti epidemiji koronavirusa in njenim posledicam boriti brez korakov, ki bi vodili po poti avtoritarnosti. V Levici so zato mnenja, da vlada izredne razmere izkorišča za teptanje naših svoboščin in osnov demokracije.

Zapis na spletni strani Levice, ki zopet straši o avtoritarnosti vlade Janeza Janše. (Foto: posnetek zaslona Levica)

Ali za slovenska levica vlade Južne Koreje, Japonske, Slovaške dojemajo za diktatorske?
Janševa vlada je še enkrat dokazala, da hitro reagira na morebitne težave, ki se pojavljajo. Tudi nova pooblastila, ki naj bi jih policija dobila za okužene in za tiste, ki se morajo nahajati v obvezni karanteni, so namenjena zaščiti preostalih državljanov. Ukrep se lahko izvaja, če posameznik svobodno podpiše izjavo in se strinja. V nasprotnem primeru bo policija ravnala po drugih pooblastilih, ki so navedeni v zakonodaji o nalezljivih boleznih.

Novinar RTV Slovenija Boris Vasev in “neodvisni” novinar Blaž Zgaga na socialnih omrežjih zopet širita teze o Janševi diktaturi. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Zato bi vprašali vse vladne kritike ter radikalne novinarje in publiciste, kot so Boris Vasev, Blaž Zgaga in Svetlana Slapšak: Ali si ne želite varnosti za vse slovenske državljane? V tehnološki dobi gre tudi za najlažji ukrep nadzora, ki ga lahko država izvede. V njihovih medijskih zapisih pa tudi nismo nikjer zasledili, da bi vlade Japonske, Južne Koreje in Slovaške postale naslednice totalitarističnih režimov in bi uvedle diktaturo v svojih državah.

V Južni Koreji so s pomočjo mobilnih telefonov sledili okuženim in tistim, ki so morali biti v obvezni karanteni in tako doprinesli k zajezitvi širjenja virusa covid-19. (Foto: epa)

Zato se nikar ne bojte, dragi kritiki vlade Janeza Janše, vaša svoboda bo še naprej ista, lahko boste kritizirali, kar boste želeli. Vlada se mora ukvarjati z veliko hujšimi stvarmi, kot pa z nekaj radikalnimi kritiki, ki že ob omembi besede Janša dobijo rdečo in naježeno kožo.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine