10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Leva opozicija celo noč blokirala sprejetje nujnih zakonov za pomoč posameznikom in gospodarstvu! S tem povzroča nepopravljivo škodo sto tisočem delavcev!

Sinoči je potekal odbor državnega zbora za delo, kjer je bil v razpravi sprejem tretjega protikorona zakona PKP3. Po 14 urah zasedanja še zakon vedno ni pripravljen, saj so postopek zavlačevali poslanci opozicije, najbolj pa Levica, ki ji ni uspelo, da bi zamaknila obravnavo za nekaj dni. Vlada ob tem poudarja, da je treba ukrepe sprejeti pravočasno, da zagotovijo neprekinjeno delovanje določenih ukrepov, saj bo epidemija preklicana čez pet dni, z njo pa tudi ukrepi.

 

Predlog tretjega paketa pomoči je namenjen izhodni strategiji po epidemiji koronavirusa. Ukrepi, ki so vključeni v PKP3 naj bi bili težki kar eno milijardo evrov. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v torek zvečer ob začetku obravnave dejal, da se je s prvim in drugim paketom protikoronskih ukrepov pomagalo 1,3 milijona prebivalcem, z obravnavanim tretjim paketom pa se bo tako pomagalo vsem. Predlog zakona namreč prinaša tudi bone za vse prebivalce Slovenije, ki jih bodo lahko unovčili pri ponudnikih turističnih nastanitev.

Kot temeljni ukrep tretjega protikoronskega zakona je minister Cigler Kralj poudaril ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa, s katerim naj bi gospodarstvo spodbudili, da se po koncu epidemije znova zažene. Država bo tako delodajalcem, ki ne bodo mogli zagotavljati dela v polnem obsegu, subvencionirala nadomestilo plače v obsegu od pet do 20 ur tedensko za vsakega delavca pod določenimi pogoji.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine