4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ko je boj proti novi vladi prioriteta v primerjavi z bojem proti koronavirusu: Janša demantiral navedbe TV Slovenija

Ne glede na zelo zaostrene razmere zaradi koronavirusa pa nekaterim več pomeni politični boj proti novi vladi kot konstruktiven nastop proti koronavirusu. To je mogoče opaziti tudi v dominantnih medijih.

 

TV Slovenija je namreč v oddaji Odmevi sinoči poročala, da Slovenija ni prijavljena v skupno evropsko naročilo medicinske in zaščitne opreme. Resnica je povsem drugačna, saj je premier Janez Janša včeraj na izredni videokonferenci Evropskega sveta predlagal, da Evropska unija nemudoma oblikuje zalogo kritične medicinske in zaščitne opreme ter zdravil, s katero lahko takoj pomagamo katerikoli državi članici. Očitno so to obvestilo, ki je bilo poslano vsem medijem, namerno ignorirali, zaradi česar je v javnosti nastal vtis, kot da sedanje vlade ne zanima reševanje težav z zaščitno opremo.

Zanimivo je tudi poročanje iz Bruslja, kako da evropske države ves čas izvajajo testiranje, pri nas pa ne, na kar je namigoval tudi evropski komisar iz Slovenije Janez Lenarčič. No, ob tem pa zamolčijo, da je sedanja vlada posle prevzela v razmerah, ko zaščitne opreme praktično ni bilo. Če bi namreč obstajala, bi bile zdravstvene in podobne ustanove že založene z njo in bi bilo težav s širjenjem virusa manj, tako pa vlada šele zdaj preko vseh mogočih kanalov skuša pridobiti čim več te opreme, denimo zaščitnih mask, ki jih samo ljubljanski klinični center vsak teden porabi štiri tisoč.

Obrambni minister Matej Tonin je sicer včeraj sporočil, da želijo zaščitna sredstva zagotoviti tudi gospodarstvu. »Podjetja in obrtniki naj svoje potrebe javijo občinskim štabom CZ. “Opremo iščemo po celem svetu. Ko jo bomo dobili, jo delimo po prioritetah: 1. zdravstvo, 2. socialno-varstveni zavodi, 3. kritična infrastruktura, 4. podjetja,” je sporočil preko twitterja.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine