4.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Kako dvolični so osrednji mediji: V času ptičje gripe z vsemi topovi napadali prvo Janševo vlado, v času širjenja koronovirusa pa se zdi, kot da nevarnosti ni!

V času izbruha ptičje gripe so slovenski mediji okrepljeno pritiskali na takratno oblast in zdravstvenega ministra, da se je na zalogo nabavilo tone zdravila, ki je potem ostalo v skladišču. Če je v času prve vlade Janeza Janše vladala prava histerija, pa lahko vidimo, da je sedaj ravno obratno, namreč mediji so povsem apatični in krijejo hrbet nesposobni vladi v odhodu. 

 

Spomnimo. Prvi primer ptičje gripe v Sloveniji je bil potrjen 11. februarja 2006 pri labodu, ki so ga našli v Koblerjevem zalivu pri Mariboru. Že 8. marca pa so oblasti po izteku 21-dnevnega obdobja od zadnje razkužbe po zadnjem primeru ptičje gripe ukinile trikilometrski okuženi pas okrog Mute. Nato so 17. marca, po izteku 30-dnevnega obdobja, ukinile tudi desetkilometrski ogroženi pas okrog Mute.

Na račun glavnih medijev je v Evropi nastala večmilijardna škoda, saj so novinarji z objavljanjem člankov in snemanjem oddaj prav tekmovali v ustvarjanju psihoze in senzacij, da so se nakupile velike zaloge tamifluja, za katerega se je kasneje izkazalo, da le ni tako čudežno zdravilo za ptičjo gripo, kot so tedaj sveto zatrjevali. Slovenski novinarji so takrat zvesto bombardirali ministra za zdravje in ga spraševali o odmerkih zdravila, ki naj bi zadostovali proti ptičji gripi.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Zadnje novice

Sorodne vsebine