10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kaj se dogaja v Brkinih? Prebivalci se upirajo projektu vetrnih elektrarn, lastnik podjetja, ki bi jih postavila, pa je – Zoran Janković

Čeprav smo v preteklosti že poročali o stečajih in odpisih dolgov podjetjem v lasti družine Janković, pa ostaja aktivno še eno podjetje, ki je sicer v lasti razvpitega ljubljanskega župana Zorana Jankovića. To je energetsko podjetje Eolka, ki ima sedež v Luciji pri Portorožu.

 

Iz podatkov na spletu je razvidno, da je podjetje, katerega ustanovitelj in stoodstotni lastnik je Janković, povezano tudi s še eno znano osebo – namreč, upokojenim novinarjem Dela Borisom Šuligojem. Njegova hči Lea Šuligoj je namreč direktorica omenjenega podjetja.

In zakaj pišemo o omenjenem podjetju? Predvsem zato, ker je želelo v Artvižah blizu Kozine postaviti vetrne elektrarne, čemur pa so se lokalni prebivalci ostro uprli. Enotno so nastopili tako krajani kot tudi občina Kozina-Hrpelje, češ vetrnice v Brkine ne sodijo. No, predsednik krajevne skupnosti Artviže naj bi se po poročanju radia Slovenija za hrbtom krajanov pogajal o investiciji.

O tem, ali so vetrne elektrarne dovolj donosen posel za Slovenijo, sicer lahko razpravljamo, a dejstvo je, da ima Janković očitno v rezervi še vedno dovolj kapitala za takšen projekt. Lahko se torej vprašamo, ali bo tudi morebitno Jankovićevo energetsko investicijo, ki ji sicer slabo kaže, sponzoriral kar narod. Glede na vse odpisane dolgove…

Zadnje novice

Sorodne vsebine