13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Kaj pa skrivajo? Minister Šabeder menda zahteval odpoved novinarske konference UKC Maribor; ki zdaj ne sme komunicirati z javnostjo

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je minister za zdravje Aleš Šabeder vodstvu UKC Maribor prepovedal novinarsko konferenco, sklicano ob 14. uri. Šesti uradno okuženi pacient s koronavirusom COVID-19 naj bi delal na kirurškem oddelku UKC Maribor, zato je strah pred morebitnimi novimi okužbami še toliko večji.

 

Več bo znanega po novinarski konferenci v UKC Maribor ob 14. uri,” pišejo mediji o šestem uradnem primeru okužbe z novim koronavirusom, sicer prvim v Mariboru, ugotovljenem pri 32-letniku, ki je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Toda kot nam je sporočil naš dopisnik Boris Cipot, novinarske konference ne bo. Razlog naj bi bil minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je ob novici “znorel” in vodstvu UKC Maribor prepovedal sklic tiskovne konference, z obrazložitvijo, da smejo v zvezi z izbruhom novega koronavirusa krizno komunicirati le z ministrstva za zdravje. V zadnjem tednu smo že večkrat poročali, je vlada skupaj z ministrstvom že tako povsem pogrnila pri komuniciranju ter obveščanju javnosti.

Poostrena varnost v UKC Maribor
V UKC Maribor so po naših informacijah že sprejeli nekatere varnostne ukrepe za zajezitev nevarne bolezni in sicer tako, da so domov poslali vse medicinske pripravnike, stažiste in študente. Prav tako so zaprli jedilnico, kjer se dnevno prehranjuje več kot tisoč zaposlenih.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Izvedeli smo še, da je bil okuženi zdravstveni delavec sicer klinični farmakolog, trenutno pa je v izolaciji na infekcijskem oddelku. Pristojni že intenzivno iščejo osebe, ki so prišle v stik z okuženim.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine