-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

V novi Demokraciji preberite: Jurišniki iz ekstremnih levičarskih vrst načrtujejo novo komunistično revolucijo

Piše: Vida Kocjan

V zadnjem času nam želijo spet na vse mogoče načine predstaviti nekdanjo skupno državo kot pravljično, socializem pa kot nekaj, po čemer naj bi hrepeneli. In to kljub temu, da so bile v času te opevane »in edino zveličavne lepote« značilne dolge vrste že za osnovna živila, za kruh, kaj šele za kaj drugega. V Sloveniji pa se tranzicijski levici in globoki državi naklonjeni mediji spet gredo jogurtno revolucijo.

Spomnimo tudi na manj znano dejstvo, da je Jugoslavija v začetku devetdesetih let bankrotirala in nehala plačevati vse svoje obveznosti. Edini vir deviz za nakup naftnih derivatov in drugih surovin je bila Slovenija, in to njeni državljani, ki so živeli v tujini, na Zahodu, in carine. Tudi zato se Sloveniji niso pustili odcepiti in so poslali jugoslovansko vojsko na slovenske meje, da bi nas pokorila. Zdaj pa nekateri spet sanjajo o teh zloveščih in za mnoge pogubnih časih!

Jurišniki, ki odkrito rušijo ustavni red

Med jurišniki, ki prednjačijo v želji po uvedbi socializma, zdaj ga imenujejo ekosocializem, karkoli že naj bi ta izraz pomenil, je stranka Levica. Njo so strici iz ozadja, globoke države, poslali v prve bojne vrste. Pri tem se nihče ne slepi, da za njimi ne stojijo tudi pravoverni člani Socialnih demokratov (SD), naslednice komunistov in komunistične partije.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Zadnje novice

Sorodne vsebine