9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Je mladi poslanec LMŠ Nik Prebil, ki je nasledil “sendvičarja” Krajčiča, odnesel ministra Fakina? Tam naj bi bil nastavljen kot “Šarčev vohun”!

Mladega poslanca Nika Prebila, ki mu je državni zbor pred dnevi potrdil poslanski mandat, je na ministrstvo za zdravje poslal Marjan Šarec z namenom, da mu poroča o dogajanju na ministrstvu.

Državni zbor je v torek potrdil mandat poslancu LMŠ Niku Prebilu, ki bo na poslanskem mestu za preostanek mandatne dobe nadomestil Darija Krajčiča, katerega ga je iz poslanskih klopi odnesla afera sendvič.

Toda marsikdo ne ve, kdo in zakaj je mladega člana stranke LMŠ poslal na ministrstvo za zdravje. Z namenom poročanja o dogajanja na ministrstvu, ga je tja poslal Marjan Šarec osebno.

Kot smo izvedeli, mlademu Niku Prebilu, glede na njegove delovne izkušnje in izobrazbo, niso mogli nikjer na ministrstvu zagotoviti delovnega mesta, nato pa so ga zaposlili v kabinetu ministra Sama Fakina – kot piarovca v službi za odnose z javnostmi, čeprav tudi na tem mestu ni imel potrebnih izkušenj.

Je Prebil odnesel ministra Fakina?
Kot je znano, je minister za zdravje Samo Fakin premierja Marjana Šarca včeraj obvestil, da zaradi zdravstvenih težav odstopa s položaja. “Šarec je odstop sprejel in napovedal, da bodo zagotovili novega kandidata za ministra in poskrbeli, da bo v čim krajšem času resor deloval v polni meri. Tako politika kot stroka novega ministra pričakujeta čim prej,” poroča STA.

Tako je poročala vladna tiskovna agencija, toda resnica je povsem druga. Minister Fakin ni odstopil iz zdravstvenih razlogov, viri z vlade so nam povedali, da Šarec ni bil zadovoljen z delom ministra Fakina, zato ga je ta prisilil k odstopu. Zdravstvene težave so bile tako le prikladen izgovor, da se je vlada elegantno rešila še četrtega ministra v tem zelo kratkem mandatu.

Predsednik vlade Šarec je tako že pred odstopom Fakina pripravljal teren za njegovo zamenjavo, saj je že dan pred ministrovim odstopom na tiskovni konferenci na novinarsko vprašanje, ali drži, da bo zamenjal ministra za zdravje Sama Fakina, ker je ta hudo bolan, odgovoril, da drži, da je minister že dalj časa bolniško odsoten, pri čemer je omenil tudi njegov obisk na Golniku, kjer so ga pregledali zaradi dolgotrajnega kašlja. Zaradi kašlja, tudi dol pač še nikoli ni odstopil noben minister.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine