15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Javnomnenjska anketa: Pomik NSi v sredino se ne odraža v povečani podpori javnosti!

Javnomnenjska anketa agencije Parsifal je pokazala, da zaradi napovedi NSi in njenega pomika v sredino, stranke na volitvah ne bo volilo 67 odstotkov vprašanih, 8,8 odstotka jo bo volilo enako kot doslej, 9,5 odstotka pa vprašanih, ki doslej ni volilo NSi pa je odgovorilo, da jim bodo na volitvah namenili glas. Toda po anketi javnega mnenja, ki jo bomo objavili v nedeljo, se novih 9,5 odstotka volivcev ne bo odrazilo na povečani javnomnenjski podpori stranki.

Nova Slovenija krščanski demokrati so v intenzivni, mesec dni trajajoči kampanji, podprti z dominantnimi mediji, pompozno napovedovali spremembo njihove dotedanje politike in napovedali “premik na sredino”.

Javnomnenjska anketa Parsifal je zato izmerila razpoloženje ljudi do napovedanega projekta. V telefonski anketi med 706 vprašanimi jih je 67 odstotkov vprašanih odgovorilo, da NSi po novem ne bodo volili na volitvah, 8,8 odstotka jo bo volilo enako kot doslej, 9,5 odstotka pa vprašanih, ki doslej ni volilo NSi pa je odgovorilo, da jim bodo na volitvah namenili glas.

Toda pozor. Sprva velik poskok (9,5 odstotka) novih potencialnih volivcev se pri javnomnenjski anketi v podporo strankam NSi ne bo bistveno poznal, kar negira izjave dominantnih medijev o uspešnosti novo promoviranega projekta. Več o tem pa bomo predstavili v jutrišnji anketi.

Rok Kranjc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine