10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Janševa vlada priskrbela: S Kitajske je zjutraj prispelo 20 ton nujne medicinske opreme!

Danes je prispelo letalo, ki je pripeljalo 20 ton nujne medicinske opreme, ki jo Slovenija potrebuje za zajezitev epidemije covid-19.

 

“Prihajajo tudi večje dobave naročene zaščitne opreme. Prazniki bodo bolj mirni. Hvala Matej Tonin, Zdravko Počivalšek in Joc Pečečnik,” se je za dostavljeno medicinsko opremo najbolj zaslužnim zahvalil predsednik vlade Janez Janša.

Dobro novico o pošiljki s Kitajske je sporočil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek. “Na Brniku je zjutraj pristala obsežna pošiljka zaščitne opreme s Kitajske, ki jo je naročil Zavod za blagovne rezerve. Gre za skupaj več kot 20 ton zaščitne opreme. Gremo naprej.”

Pošiljko je realiziral slovenski podjetnik Joc Pečečnik. Njegovo podjetje je z državo podpisalo za 30 milijonov evrov vreden posel za nabavo nujne medicinske opreme iz Kitajske.

“Poklical me je minister za obrambo Matej Tonin in prosil, da pomagam, saj na področju dobave zaščitne opreme vlada panika, da je preko 1000 podjetij kandidiralo za nabavo, a nimajo nobenih resnih ponudb, ki bi bile v kratkem dobavljive,” je za 24ur pojasnil Pečečnik. Toninu je pojasnil, da niso specialisti za dobavo medicinske opreme, a je ta dejal, da to ne bo težava, ker posle v vsakem primeru pregleda medresorna komisija.

Iz Pečečnikovega podjetja Elektronček so sporočili, da je v pošiljki s Kitajske prispelo 1.095.000 FFP2 medicinskih mask s filtrom, 15.630 zaščitnih uniform za zdravnike in 1.664.000 zaščitnih rokavic.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine