14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Janša za TV Slovenija: V tej sestavi parlamenta neke zelo razvojne koalicije ni možno sestaviti

Predsednik SDS Janez Janša je v oddaji Politično na Televiziji Slovenija ocenil, da je vladna koalicija klinično mrtva. “V tej sestavi parlamenta neke zelo razvojne koalicije ni možno sestaviti,” je še dejal.

 

 

Prvak največje opozicijske stranke je v pogovoru za Televizijo Slovenija ocenil, da je koalicija mrtva. “Ta koalicija je na nek način klinično mrtva že od samega začetka, umetno dihanje ji je zagotavljala stranka Levica. Tega umetnega dihanja ni več, torej gre za politično truplo, ki se ohlaja. Hitrost tega ohlajanja pa je odvisna predvsem od cenika Zmaga Jelinčiča,” je povedal Janša.

Na dilemo, kaj je v tej situaciji mogoče narediti, pa Janša odgovarja, da “v tej sestavi parlamenta neke zelo razvojne koalicije ni možno sestaviti”. Kot možnost vidi sestavo koalicije, ki bi preprečevala škodo in na primer skrbela za črpanje evropskih sredstev. Ali je kdo dovolj ambiciozen, da sestavi novo vlado, pa bi se naj, tako je ocenil Janša, pokazalo v naslednjih tednih.

“Mi se zavedamo, da nekaj trdnega ni možno sestaviti, tako da je dilema pred nami in tudi pred drugimi strankami, ali se bo preprečevalo škodo ali pa bomo vendarle vsi trezno razmislili, če Slovenija, kljub temu, da je od prejšnjih volitev poteklo relativno malo časa, da niti poslanci niti večina javnosti, tega ne želi, vendarle ni prišlo do trenutka, ko bi bilo to potrebno. Končno nekatere evropske države gredo tudi po dvakrat, trikrat na leto na volitve, zato da pridejo do neke rešitve,” je povedal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine