0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Humanitarček: Le kaj je ljudem? Pošiljali so preluknjane nogavice!

V mariborskem društvu Humanitarček so v spomin na prostovoljca Roka Černica, ki bi bil 16. januarja star šele 23 let, organizirali akcijo zbiranja toplih nogavic, ki jih je Rok rad podarjal brezdomcem. Odziv je bil izjemen, saj so zbrali čez deset tisoč parov, a nekaj je prostovoljce Humanitarčka vseeno razžalostilo, so poročale Slovenske novice.

 

V društvu Humanitarček so s sledilci delili grenko izkušnjo tokratne akcije zbiranja nogavic: »Malo pa smo žalostni. Ogromno vas je poslalo strgane nogavice … Zakaj? Menite, da brezdomce v luknje ne zebe?,« so zapisali. Sledilci pa so takole komentirali pošiljanje luknjastih nogavic za brezdomce:

»Pa lepo prosim kakšne rabljene nogavice. Nove ne stanejo veliko in lahko kupimo nove in jih podarimo. Rabljenih spodnjic in nogavic se ne podarja, ko pa so nove cenovno ugodne«, »Pa kako imaš srce to podarjati naprej«, »Kako grdo od tistega,ki pošlje strgane nogavice. Jaz sem kupila nove, tako kot lani«. »Tudi brezdomci so ljudje«, »Da pa bi pošiljali strgane, luknjaste nogavice – sram bi me bilo«, »Ljudje, ki so poslali nogavice z luknjami, so pa res primitivni«, so le nekatere od objav.

Vsekakor Humanitarček ni smetišče! Luknjastih nogavic reveži ne potrebujejo – prav takšne namreč že imajo!

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine