18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Grozljivo: Med udeleženci petkovega protesta nestrpnosti in sovraštva tudi migranti

Na petkovem popoldanskem shodu nestrpnosti in sovraštva sredi Ljubljane slovenskih zastav nismo opazili. Bili sta le dve zastavi, in sicer ena črna in ena mavrična.
 

Eden od sodelujočih je nosil črno zastavo. Druga zastava na shodu je bila mavrična, ki simbolizira predstavlja raznolikost in je simbol parade ponosa in boja za pravice LGBTQ skupnosti (LGBTY to je kratica, ki zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe).

Na shodu je bilo nekaj sto udeležencev, uradno naj bi bil to shod proti sovraštvu in izključevanju, v resnici pa so sodelujoči pokazali prav nasprotno: nestrpnost, izključevanje in sovražnost.

Shod je zaznamovalo tudi vpitje v srbskem jeziku “Ubi Janšu, ubi, ubi, ubi”, o čemer ni poročal noben provladni medij, niti nacionalna televizija, kjer so nekateri zaposleni kot podaljšana roka organizatorjev protesta s pozivi na protest celo aktivno sodelovali.

Prvi, ki je opozoril na sovraštvo, je bil novinar Luka Svetina z Nove24TV. Posnetek z “Ubi Janšo” je tudi javno objavil, ob tem pa zapisal:

“S posnetka je jasno razvidno, da za njim “ubi” začne vzklikati še vsaj ena oseba, slišati je smeh, kar kaže, da se nekateri ob tem zabavajo. V luči groženj, ki so jih prejeli v SMC in DeSUS, je seveda prav, da se opozori tudi na take posamične pozive.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine