9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

“Gre mi na bruhanje”, je razočarana kandidatka zapisala ob spoznanju, da bo mesto vodilnega piarovca na šolskem ministrstvu zasedel Dejan Karba

V javnost je prišlo pismo kandidatke, ki se je prijavila na sporen razpis za redno zaposlitev vodje svetovalca za stike z javnostmi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), na katerem je bil prejšnji teden še pred imenovanjem nove vlade izbran nekdanji sporni novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba. Vendar se je ena izmed kandidatk pritožila in začasno zadržala podpis pogodbe.

 

Po poročanju Požareporta je bil razpis za redno zaposlitev na mestu vodje svetovalca z javnostmi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport prirejen, da bi zaposlitev dobil prav Dejan Karba. Javni poziv za redno delovno mesto vodje stike z javnostjo na MIZŠ so objavili javno 16.12.2019. Vsak kandidat, ki se je želel prijaviti, se je prijavil lahko do 24.12.2019.

Na razpis bi se naj prijavilo 16 kandidatov, od tega jih je 12 pisalo teste. Dejanu Karbi se očita, da sploh ni oddal pravilnega obrazca za prijavo na delovno mesto. Priče, ki so bile prisotne pri pisanju pisnih testov za omenjeno delovno mesto, pa zatrjujejo, da je Karba prišel med zadnjimi ter prvi izmed vseh prisotnih zapustil mesto. Na koncu bi naj prejel 19 točk od 25 možnih ter premagal vse preostale kandidate. Kot je navedeno v pismu razočarane kandidatke, je Karba pisal test kot vodja PR službe na ministrstvu po pooblastilu bivšega ministra Jerneja Pikala. Med drugim je v anonimki zapisano, da je bil po mnenju razočarane kandidatke pisni test sestavljen, kot bi ga sestavil sam Dejan Karba oziroma eden izmed ožjih sodelavcev bivšega ministra Pikala.

Več si lahko prebete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine