4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Geneplanet državi predlaga razvezo pogodb

Podjetje Geneplanet, glavni dobavitelj ventilatorjev Sloveniji v času izbruha epidemije novega koronavirusa, je po seriji medijskih prispevkov o domnevnih nepravilnostih pri nabavah zaščitne opreme danes državi predlagalo razvezo pogodb. Podjetje po besedah njenega direktorja Marka Bitenca želi zaščititi svoje dobro ime.

Bitenc je razvezo pogodb predlagal v dopisu, naslovljenem na v. d. direktorja zavoda za blagovne rezerve Tonija Rumpfa, s pojasnilom, da “pojavljanje družbe v navedenem negativnem kontekstu brez utemeljenega razloga škoduje mednarodnemu ugledu in dobremu imenu naše družbe”.

Zavodu predlagajo razvezo pogodb za dobavo ventilatorjev v delu, kjer še ni bila izpolnjena, odkup že dobavljenih respiratorjev po dobavni ceni in razvezo pogodb za dobavo zaščitnih mask v delih, kjer te še niso bile izpolnjene.

“Navedena poslovna razmerja z družbo Geneplanet so postala podlaga za številna politična in strokovna obračunavanja v medijih, ki se iz dneva v dan stopnjujejo. V družbi Geneplanet smo tako pri sklepanju poslovnih razmerij kot tudi pri izvajanju sprejetih obveznosti ves čas ravnali zakonito, skrbno in v skladu z dobro poslovno prakso,” je zapisal Bitenc.

Zaradi želje po zaščiti mednarodnega ugleda in dobrega imena podjetja je zato v dopisu predlagal takojšnjo sporazumno prekinitev medsebojnega sodelovanja. Po predlogu bi podjetje nazaj odkupilo že dobavljene respiratorje Sirius R30 in prekinilo dobavo preostalih respiratorjev, obenem pa bi prekinilo tudi nadaljnjo izvajanje pogodb za dobavo zaščitnih mask.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine