23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

(FOTO) Premier Janez Janša: Pred nami je čas, ko je luč na koncu tunela močnejša

Pred nami je torej čas, ko je luč na koncu tunela vse močnejša, hkrati pa je to tudi čas, ko je ponekod težje biti previden, ker marsikdo misli, da je že vse končano. A ni še vse končano, vemo pa približno, kdaj bomo zmagali. Vse do takrat pa je treba ohraniti trezno glavo in kombinirati nove možnosti, ki jih prinaša cepivo in kjer je mogoče s hitrimi testi omogočati vsaj delno sprostitve po novem letu in ob tem kombinirati tudi ukrepe, ki smo jih za zaustavljanje epidemije poznali doslej,” je povedal predsednik vlade ob obisku doma starejši občanov Danice Vogrinec v Mariboru. Nato je Janša obiskal še UKC Maribor, z obiskom pa je simbolično izrazil zahvalo vsem v slovenskem zdravstvu, ki od marca dalje v prvi bojni liniji bijejo najtežji boj z epidemijo. “Vsem skupaj želim, da si v teh prazničnih dneh, ki so še pred nami, odpočijejo in ustvarijo rezerve za po-praznični šok, ki ga pričakujemo,” je napovedal.

 

V Slovenijo je včeraj prispela prva pošiljka cepiva zoper covid-19, danes pa so se po vsej državi pričela prva cepljenja najbolj kritičnih skupin. Predsednik vlade Janez Janša je tako danes obiskal dom starejših občanov Danice Vogrinec v Mariboru, kjer se trenutno še vedno soočajo z zaostreno epidemiološko situacijo in kjer se je prvi cepil zakonski par. Zakonca sta odločitev za cepljenje pospremila z izjavo, da gre za posebno dejanje novega upanja. Cepljenju je prisostvoval tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je zakonski par označil kot pogumen, ob tem pa se je z njima pogovoril tudi o njunem doživljanju koronavirusne krize. Predsednik vlade Janez Janša je o spopadu s koronavirusom spregovoril tudi v pogovoru z direktorjem Doma Danice Vogrinec, ki je sicer največji domu za starejše v državi. Z direktorjem pa sta spregovorila tudi o sistemu dolgotrajne oskrbe.

Po obisku v domu in prvih cepljenjih oskrbovancev, je predsednik vlade Janez Janša v izjavi za medije  dejal, da se je z današnjim dnem pričela zadnja tretjina spopada z epidemijo. Če tega cepiva ne bi bilo, bi po besedah predsednika vlade z dosedanjimi ukrepi zaprtja in omejevanja javnega življenja konec epidemije dočakali šele nekje aprila, a hkrati ne bi bilo zagotovil, da se epidemija ne bi ponovila. “Pred nami je torej čas, ko je luč na koncu tunela vse močnejša, hkrati pa je to tudi čas, ko je ponekod težje biti previden, ker marsikdo misli, da je že vse končano. A ni še vse končano, vemo pa približno, kdaj bomo zmagali. Vse do takrat pa je treba ohraniti trezno glavo in kombinirati nove možnosti, ki jih prinaša cepivo in kjer je mogoče s hitrimi testi omogočati vsaj delno sprostitve po novem letu in ob tem kombinirati tudi ukrepe, ki smo jih za zaustavljanje epidemije poznali doslej,” je povedal predsednik vlade.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine