7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Evakuacija ali beg? O začasnem umiku iz operacije “Neomajna odločnost” informacije pričakujeta Bevk in Nemec iz SD in sicer na seji za zaprtimi vrati

O evakuaciji šestih slovenskih vojakov, ki delujejo v misiji Neomajna odločenost (Inherent Resolve) v severnem delu Iraka, sta za jutri opoldne skupno nujno sejo odborov za obrambo in zunanjo politiko sklicala Samo Bevk (SD) in Matjaž Nemec (SD). Seja bo v tihi sobi državnega zbora za zaprtimi vrati.

 

Evakuacija ali beg?

Bevk in Nemec pričakujeta poročilo o položaju od obrambnega ministra Karla Erjavca (DeSUS), ki se je danes odločil za umik vojakov, vabljena pa sta tudi zunanji minister Miroslav Cerar (SMC) in načelnica generalštaba Alenka Ermenc. Erjavec je ocenil, da bi že jutri lahko bili vojaki nazaj v Sloveniji, umik je pa le začasen.

Za takojšen beg iz nevarnega območja se je Erjavec odločil po iranskem nočnem raketiranju vojaškega oporišča v Erbilu, kjer so naši vojaki, ko so se za umik odločili v celotnem nemškem kontingentu. V raketiranju po doslej znanih podatkih ni bilo žrtev.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine