10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Erjavec ima hud problem: Poslanec DeSUS Simonovič, kot kaže, ne bo nudil svojega podpisa nezaupnici – očitno je projekt KUL že pokopan!

Napisal:  Luka Perš / Nova24tv.si

” Se je že začelo. Zadnje offrecord informacije iz parlamenta: Če Karl Erjavec do 12:30 ne prinese štirih podpisov stranke DeSUS pri Socialnih demokratih Tanje Fajon umikajo svoje podpise. Prav tako bi naj 12:30 v stranki Levica že začeli z iskanjem novega kandidata za mandatarja,” ekskluzivno iz državnega zbora poroča odgovorni urednik informativnega programa Planet TV Mirko Mayer. Poslanec Branko Simonovič bo pojasnilo v kratkem predstavil v pisni izjavi.

Ali se bo projekt KUL klavrno končal kot napoveduje Mirko Mayer? Sami smo se pozanimali pri nekateri akterjih, a so vsi bolj ali manj skopi z informacijami. Na poslanskih hodnikih je vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič dejal, da imajo škarje in platno v rokah člani upokojenske stranke DeSUS. Ekskluzivna informacija Mayerja razkriva, da so stranke LMŠ, SAB, Levica in SD ponovno igrale dvojno igro. Insajderji blizu stranke SD nam niso potrdili informacije, da bo predsednica SD Tanja Fajon umaknila poslanske podpise. Vendar vodstvu stranke in večinskemu članstvu SD tudi ustreza, da Erjavcu spodleti in se tako politično osramoti.

Pred nekaj trenutki je Mayer postregel z novo informacijo, da je Karl  Erjavec brez besed zapustil sestanek s poslanci DeSUS-a. Po poročanju dolgoletnega novinarja pa je bil “menda temno rdeč v obraz.” Potrjujejo se naše informacije, da poslanci DeSUS-a uživajo v tej vladi. Posebno pisno izjavo naj bi za javnost dal poslanec upokojenske stranke Branko Simonovič. Glavni očitek Erjavca je, da se sedanja vlada katastrofalno bori proti epidemiji. Simonovič opozarja, da to ne more držati, saj je prav resor zdravstva pokrival njihov minister Tomaž Gantar. Dobili smo še dodatno informacijo, da naj bi KUL vložil konstruktivno nezaupnico brez podpisa poslanca Simonoviča. To je potrdil tudi novinar Nova24TV Luka Svetina. Ob tem lahko rečemo, tresla se je gora, rodila se je miš. S projektom KUL je kot kaže konec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine