22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Dr. Anže Logar postaja nočna mora za Jankovića: odbor DZ brez glasu proti sprejel priporočila SDS za zaustavitev gradnje C0 kanala

Slovenska demokratska stranka je v zvezi z dogajanjem na vodovarstvenem območju v Klečah, kjer od ponedeljka zaradi začasne odredbe okrožnega sodišča v Ljubljani, da sme MOL kljub neustreznemu gradbenemu dovoljenju in neurejenih služnostnih poteh graditi kanalizacijski kanal C0, sklicala izredno sejo. Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor pa je brez glasu proti potrdil priporočilo SDS in koalicijskih strank za izredno sejo DZ na to temo, napovedana je za naslednji teden. “Soglasna podpora ‘ročni zavori’ za nadaljevanje sporne gradnje kanalizacije nad ljubljanskim vodonosnikom Kleče na odboru za okolje. Ta parlamentarni petek je dobil smisel,” je na Twitterju ob tem zadovoljno zapisal poslanec SDS v Državnem zboru in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar, ki vodi opozicijo proti Jankovićevim namenom, da bi čez vodno zajetje speljal kanalizacijo.

 

Na seji parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor je bil prisoten tudi državni sekretar Aleš Prijon, ki je med drugim v imenu ministrstva končno priznal, da je revizija projekta pokazala sume nepravilnosti v postopku. Minister Simon Zajc je doslej namreč molčal in dal tiho podporo Jankovićevemu projektu, čeprav je bil obveščen, da je MOL spremenil prvotne načrte o lahko gradnji v težko gradnjo, zaradi česar so se z “luknjo v zakonu” izognili zahtevi za izdelavo poročila ARSO o vplivih na okolje.

“V nekem civiliziranem svetu na splošno velja, da ne opravljaj potrebe na krožniku, iz katerega potem ješ,” je v svojem govoru na seji DZ v petek, 15. novembra 2019 povedal Logar. Tako tudi ne gre graditi “kanalizacijskega voda čez vodno zajetje, čez katerega se črpa voda za glavno mesto.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine