Radikalni aktivist  Domen Savič se znova poteguje za mesto programskega svetnika na RTV Slovenija. “V časih, kjer država financira propagando, kjer so močni javni mediji toliko bolj nepogrešljivi kot obramba pred vdori nestrpnosti, sovraštva in propagande,” se je v svoji predstavitvi obregnil ob alternativne medije, ki so v zadnjih letih kritično in brez cenzure poročali o levih vladah. Po njegovem bi morali obstajati samo dominantni mediji, medtem ko bi alternativne medije Savič najraje ukinil.

 

Državljan D oz. Domen Savič si znova želi mešati štrene v programskem svetu Radiotelevizija Slovenija. Na svoji spletni strani poziva slovenske državljane, da lahko oddajo glas za njegovo kandidaturo. Toda Savič je zadnji posameznik, ki bi si zaslužil mesto v programskem svetu, saj je večkrat javno dokazal, da ni dovolj zrel ter izobražen za tako pomembno mesto, predvsem pa je tako ideološki, da ima povsem zamegljen razum. S svojim žaljivimi in celo vulgarnimi nastopi do nazorsko drugače usmerjenih državljanov se je izkazal za prvega propagandista sovražnega govora, ne pa njegovega borca.

Domen Savič bi tako kot programski svetnik z vsemi karakternimi in značajskimi pomanjkljivostmi vplival na programske usmeritve RTV, zanimivo pri vsem tem pa je, da ima podporo medijske scene. Podporo mu nudijo aktualne leve politične stranke, ki z frazo “sovražni govor” obračunajo s slovensko desnico in stranko SDS. Njegovo kampanjo proti sovražnemu govoru je v Sloveniji podpisalo le obskurnih 200 podpisnikov. Za svoj trud pa si je prislužil obisk pri bivšem predsedniku DZ, predsedniku stranke SD Dejanu Židanu.

Domen Savič s svojimi javnimi nastopi razburja množice in ministra Medveda
Slovenska javnost je Saviča v “najlepši” luči spoznala na lanskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu ob predstavitvi nove knjige Romana Vodeba. Skupaj z radikalnimi feministkami so kričali, kvačkali in prekinjali dogodek. Posredovati je morala celo policija, da je umirila vročekrvnega Saviča. S svojim obnašanjem je živce razdražil tudi aktualnemu ministru za javno upravo Rudiju Medvedu ob predstavitvi mnenj glede širokopasovnih omrežij 5G. Medtem, ko je govoril drug govornik, ga je Savič s svojimi provokativnimi izbruhi prekinjal. Ministru Medvedu je bilo dovolj in glasno povedal Saviču, da naj utihne že enkrat.

Luka Perš