-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Do četrtka usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev in vojaških pilotov

Na območju osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna ter na območjih Mirnske doline in Gotenice bo od danes do četrtka potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev iz enot Slovenske vojske in tujih oboroženih sil. Usposabljanje bo podpirala 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik.

Kot so sporočili s Slovenske vojske, bo letenje potekalo med 9. in 15. uro, v četrtek pa tudi med 20. in 22. uro. Usposabljanje bo danes potekalo na osrednjem vadišču v Postojni, v torek in sredo na območju Mirnske doline, v četrtek pa na območju Mirnske doline in Gotenice.

Načrtovano letenje bo dnevno potekalo z intenzivnostjo do dveh letal. Pri usposabljanju bodo piloti upoštevali zakonska določila in ostale predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z vojaškimi letalniki.

Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji, navajajo v Slovenski vojski in zagotavljajo, da bodo kontrolorji združenega ognja usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine