9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Dejstvo: Levičarska aktivistka, ki se na vse pretege bori za pravice fizičnih delavcev, ni še nikoli trdo garala! Rada se pač vozi z jadrnicami!

22-letna levičarska aktivistka Nika Huliganjetta se v zadnjem času zavzeto zavzema za fizične delavce in delavke in poudarja, da je največji zločin zanjo, da se te požrtvovalnosti ne ceni ne finančno, ne kako drugače. “Požrtvovalno delajo in skrbijo za, bodimo iskreni, naše preživetje in to ne le danes, temveč vedno!” poudarja v protestih proti aktualni vladi. Ob tem pa je nedvomno zanimiv podatek, da sama v življenju sploh še ni nikoli trdo delala. Bolj jo namreč zaposluje aktivizem pri Mladih za podnebno pravičnost, ki so polni idej, kako zavirati razvoj in pahniti človeštvo v revščino.

 

Aktivistka moldavskega porekla, katere resnično ime je Nicoleta Nour, v Ljubljani študira mikrobiologijo, velik del svojega časa pa bolj kot študiju namenja radikalnemu aktivizmu. Pred kratkim je na natečaju napisala esej o domnevni podnebni krizi, vlogi delavcev in družbe. Sodeč po fotografijah ji v življenju ne gre težko. Tako kot švedska mladoletna eko bojevnica Greta Thunberg se namreč vozi z jadrnicami in uživa življenja.

Ko so se na omrežjih pojavile slike nasmejane aktivistke med jadranjem, so jo označili za kaviar socialistično-anarhistko pod “eko” krinko. S svojimi objavami namreč poskuša ustvarja vtis, kot da sama dobro ve, kako težko je delati v težkih fizičnih pogojih. “Kdo drži to državo pokonci? Državljani, državljanke, delavci. In trenutno nam vlada nekdo, ki nas ima za klovne. A to le zato, ker smo pozabili, da smo mi država. Še enkrat hvala vsem delavkam in delavcem. Pozivam k medsebojni skrbi in drznemu zahtevanju tega, kar nam pripada, sploh ko bo minil čas epidemije. Solidarnostni pozdrav s periferije. Naj bo večna prodornost in odločnost na naši strani! Hrane bomo imeli dovolj. Se vidimo na ulicah,” je navajala.

Več si lahko preberete TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine